Bijgewerkt: 8 mei 2024

Minder afgekeurd PMD-afval in Amstelveen in 2023

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
03-08-2023

Bewoners van Amstelveen scheiden steeds beter hun PMD-afval (Plastic en Metalen verpakkingen, Drankkartons). De laatste maanden wordt veel minder PMD door de verwerker afgekeurd. Dit betekent dat er steeds minder verkeerd afval tussen het PMD terecht komt.

De gemeente Amstelveen zamelt wekelijks gemiddeld 5.000 kilo gescheiden PMD-afval in. In februari 2023 betaalde de gemeente nog € 7.000 voor het afvoeren van afgekeurd PMD, in mei was dit nog maar zo’n € 1.000 De gemeente verwacht dat er deze zomer ook minder PMD-afval wordt afgekeurd.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

De gemeente Amstelveen zamelt wekelijks gemiddeld 5.000 kilo gescheiden Plastic en Metalen verpakkingen, Drankkartons (PMD)-afval in

60 % procent hergebruik. Dit voorjaar zijn bewoners met een grootschalige campagne geïnformeerd, over de voordelen van beter afval scheiden. Door PMD-afval apart in te zamelen sparen we grondstoffen, energie en het milieu. Zo’n 60% van al het PMD-afval wordt hergebruikt. Door het PMD-afval goed te sorteren van het restafval helpt u als inwoner mee om Amstelveen duurzaam te houden en worden de kosten voor afvalverwerking beperkt.

Wat is wel, of geen PMD? Soms is het lastig om te bepalen of afval bij het PMD-afval of restafval moet. Netjes van sinaasappelen en uien, spuitbussen en plasticverpakkingen met voedsel er nog in moeten bijvoorbeeld bij het restafval in plaats van PMD. Deze afvalsoorten kunnen het verwerkingsproces verstoren omdat machines vastlopen of vervuild raken. Twijfelt u of iets bij het PMD-afval mag? Controleer het in de Afvalwijzer app, op de website Mijnafvalwijzer.nl of op de pagina over afvalsoorten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.