Bijgewerkt: 18 mei 2024

'Minister Donner moet zijn knopen tellen'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
12-06-2011

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Wethouder Herbert Raat (VVD) schrijft het op zijn weblog:

Van maandag tot woensdag 8 juni 2011 waren we in de Achterhoek op het congres van de Nederlandse Gemeenten (VNG). Het was voor mij heel bijzonder om terug te zijn in de Achterhoek omdat ik opgegroeid ben in Doetinchem. Ook waren er meer mensen dan normaal op zo’n congres, omdat er gestemd werd over het bestuursakkoord.

VNG Amstelveen
(Bron H. Raat - 2011)

Vlnr.: Wethouders Jacqueline Koops (CU), Herbert Raat (VVD), burgemeester Jan van Zanen, Rien Schurink gemeentesecretaris en wethouder John Levie (BBA) in Doetinchem


Minister Donner was het niet eens met de gemeenten om de sociale werkplaatsen uit het akkoord te laten, omdat hiervoor onvoldoende geld beschikbaar komt. Ik kreeg de vraag van het NOS-Journaal wat ik hiervan vond. 'Minister Donner moet zijn knopen tellen', was mijn antwoord.

Het bestuursakkoord is een afspraak tussen het kabinet en de gemeenten om taken, zoals jeugdzorg over te hevelen naar de gemeenten. Dit moet goedkoper gebeuren dan nu het geval, dus het is ook een bezuiniging van het kabinet.

Over bijna alles zijn we het eens, behalve over de sociale werkplaatsen. Ik hoop, dat minister Donner en het kabinet de aankomende tijd 'hun knopen tellen' en er geen prestigestrijd van maken, want zo komen we niet verder in Nederland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.