Bijgewerkt: 21 juli 2024

Minister van Rijkswaterstaat stopt met haar werkzaamheden

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
31-08-2021

De minister van Infrastructuur en Waterstaat, drs. Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga, heeft Zijne Majesteit de Koning verzocht haar per 31 augustus 2021 ontslag te verlenen als minister van Infrastructuur en Waterstaat in verband met de aanvaarding van een andere functie.Zij wordt de voorzitter van Energie-Nederland de branchevereniging van energiebedrijven. De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk bewezen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2019)

drs. Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga (VVD) minister van Infrastructuur en Waterstaat


Foto Amstelveen
(Foto Nia Palli/Ministerie van Defensie - 2017)

drs. Barbara Visser (VVD) staatssecretaris van het Ministerie van Defensie wordt minister van Infrastructuur en Waterstaat


De Koning heeft vervolgens, op voordracht van de minister-president, drs. Barbara Visser op de meest eervolle wijze ontslag verleend als staatssecretaris van Defensie en met ingang van 31 augustus 2021 benoemd tot minister van Infrastructuur en Waterstaat. De minister zal vanmiddag ten overstaan van de Koning op Paleis Noordeinde worden beëdigd. De minister van Defensie, drs. Ank Bijleveld-Schouten, zal de taken van de staatssecretaris van Defensie overnemen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.