Bijgewerkt: 18 september 2021

Minitennisbaan aan de Startbaan

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-01-2010

Komend tennisseizoen kan de jeugd van LTC Amstelland gebruik maken van een minitennisbaan op het tenniscomplex aan de Startbaan. Gemeente, sportbedrijf en vereniging hebben overeenstemming bereikt over locatie van de baan en financiële voorwaarden.

De gemeente legt de baan aan en hoopt deze 1 april te kunnen opleveren. Dit is echter wel afhankelijk van de weersomstandigheden. De gemeente is eigenaar en het Amstelveens sportbedrijf exploitant. Frans Hellendall, wethouder vastgoed: ‘Het was niet makkelijk, om de wensen van alle betrokkenen te verenigen, ik ben blij dat het nu gelukt is’.

De realisatie van de minitennisbaan past goed binnen het huidige sportbeleid. Sportstimulering is hierin één van de speerpunten. Joss Tabak, wethouder sport:’Met de realisatie van deze minitennisbaan hebben we één van de korte termijn knelpunten uit de nota herijking sportbeleid opgelost.

Het is mooi dat de jeugd op deze manier al op een jonge leeftijd kennis kan maken met tennis’. Peter Bot, voorzitter van LTC Amstelland beaamt dit en voegt daar aan toe dat het tevens een goede aanvulling is voor de opleiding van (jong) toptalent o.l.v. de recent aangetrokken toptrainer. Meer informatie hierover staat op www.ltcamstelland.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.