Bijgewerkt: 29 mei 2023

Misrekening rond uitbouw P60

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
06-09-2007

De bijna 1,7 miljoen euro die beschikbaar is gesteld voor de uitbreiding van poppodium P60 blijkt lang niet toereikend. Door forse prijsstijgingen in de bouw, een aantal niet ingecalculeerde arbo- en veiligheidsvoorzieningen en inrichtingskosten is bijna vier ton extra nodig.

De flinke misrekening is waarschijnlijk veroorzaakt door de haast die er achter heeft gezeten. Door de smalle, hoge afmetingen van het gebouw komen nu allerlei bouwkosten aan het licht die niet voorzien waren. Poppodium-directeur Gerard Lohuis, begin dit jaar nog bijzonder content met het krediet, wordt er niet blijer van. Het voelt een beetje alsof hij opnieuw zijn hand moet ophouden bij de gemeenteraad. „En dat terwijl deze tegenvaller niets met het poppodium zelf heeft te maken.

Gerard Lohuis Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Gerard Lohuis directeur P60We hebben helemaal niks aan het oorspronkelijke concept veranderd." De gemeenteraad moet sowieso 300.000 euro extra beschikbaar stellen om de bouw überhaupt te kunnen realiseren. Daarmee wordt nog niet de 92.000 euro aan inrichtingskosten gedekt, die het poppodium nu plotseling zelf moet ophoesten.

„Geen gemeentelijke taak," oordeelt de lokale overheid. Feitelijk gaat het dus om een bedrag van bijna vier ton dat het podium tekort komt. „Wij hebben onze financiële zaken gedegen voor elkaar, maar we hebben als poppodium natuurlijk geen vrije reserve waaruit we zo'n bedrag kunnen trekken," zegt Lohuis.. „Als je de oefenzalen niet kan inrichten, kan je ze ook niet exploiteren."

Lohuis denkt voor de inrichting eventueel ook met 55.000 euro uit de voeten te kunnen, in plaats van 92.000 euro. „Al met al blijft het een enorm bedrag en ik heb geen idee waar we dat vandaan moeten halen." Lohuis vreest dat hij nu met het ene gat het andere moet gaan vullen. „Ik hoop niet dat de uitbreiding nu niet doorgaat.

Natuurlijk had ik liever gezien dat we in eerste instantie een krediet van 2,2 miljoen hadden ontvangen en dat we een ton terug hadden kunnen geven. Maar het is nu eenmaal niet anders."


Door André Gerritsen
Andre Gerritsen  Amstelveen

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.