Bijgewerkt: 3 juli 2022

Moderne uitstraling trouwzaal gemeente

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
18-05-2009

De vernieuwde trouwzaal is vrijdag 15 mei 2009 officieel in gebruik genomen. Er vonden vier huwelijken plaats. Burgemeester Van Zanen heeft het huwelijk van het eerste bruidspaar voltrokken. Ook de verbouwing van de publiekshal is gereed. Bezoekers kregen op deze dag koffie en een traktatie aangeboden.

De trouwzaal heeft een metamorfose ondergaan. Het interieur ontwerp is van Peter Vanca. Er is in het ontwerp gezocht naar een goede verbinding met de natuurlijke omgeving van het Raadhuis, de Poel en het Amsterdamse Bos. Het interieur symboliseert vliegende dieren. Zo zijn in de stoelen voor de gasten vlinders terug te vinden.

Bruidsparen Amstelveen
(Gemeente Amstelveen - 2009)

De vier echtparen van de vier huwelijken in de nieuwe trouwzaal van de gemeente


De twee stoelen voor het bruidspaar symboliseren een zwaan en de lamp een vogel. Ook het katheder, ontworpen door Okke Hora Adema, heeft een vlindervorm. De bekleding van één van de muren is ontworpen door Claudy Jongstra. In het ontwerp is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, zoals wol van het Drentse heideschaap en ruwe zijde, deze zijn geverfd met kleurstoffen uit de wortel van de Meekrap plant.

De publiekshal is ontworpen door Arjen Hoogeveen. De nieuwe hal is functioneel, veilig volgens de ARBO-eisen en overzichtelijk. Medewerkers kunnen hun klanten nu op een prettige manier van dienst zijn. In het hart van de ruimte ligt de balie.

Om de hal heen liggen - in een halve cirkel en als veilige begrenzing - het Callcenter, de kantoren en spreekkamers. Deze ruimten zijn afgesloten van de publiekshal en allemaal met elkaar verbonden. Medewerkers kunnen dus makkelijker bij elkaar binnen lopen. Voor de inrichting van de hal is gekozen voor duurzame materialen en frisse, natuurlijke kleuren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.