Bijgewerkt: 21 maart 2023

Moestuin voor Oekraïense vluchtelingen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
09-03-2023

Bij Sonjashnik (Zonnebloem) aan de Professor E.M. Meijerslaan 8-10, een gemeentelijke opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen geïnitieerd door de Maarsen Groep en Zadelhoff, is een moestuin aangelegd. Dit tot grote vreugde van de bewoners. Zij kunnen hier nu zelf, net zoals velen van hen dat thuis deden, gewassen verbouwen.

In het voorjaar gingen de werkzaamheden van start. Na het egaliseren van de grond en het inzaaien van een grasveldje werden de moestuinbakken en kruidentafels gemaakt en er is een insectenhotel geplaatst. Op maandag 20 februari werd de bouw afgerond en konden bewoners starten met zaaien. Niet alleen groenten zoals tomaten, komkommers en Hollandse spruiten, maar ook zonnebloemen, het Nationale symbool van Oekraïne.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Tijdelijke noodopvang Sonjashnik (Соняшник -Zonnebloem) voor 80 Oekraïense vluchtelingen aan de Professor E.M. Meijerslaan in Amstelveen

Liubov (81 jaar) bewoner van Sonjashnik: 'Toen ik hoorde dat er een moestuin kwam, verheugde ik me er enorm op. Thuis in Kharkiv had ik ook mijn eigen moestuin. Nu ben ik weer een beetje ‘thuis’.'

Foto Amstelveen
(Foto Sven van der Vlugt - 2022)

Uğur Pekdemir directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht

Samenwerking. Deze moestuin is tot stand gekomen in samenwerking met de Rabobank en Ecotuintje. 'Als Rabobank zijn wij blij dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren vanuit het coöperatiefonds aan de totstandkoming van de moestuin en kunnen zorgen voor een thuisgevoel voor de bewoners' - aldus Uğur Pekdemir (coöperatief directeur Rabobank Amstel en Vecht).

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Oekraïense vluchtelingen in de moestuin in Amstelveen op 7 februari 2023

De moestuintjes zijn volledig volgens de visie van de Rabobank duurzaam aangelegd. Daaruit is ook de samenwerking met Ecotuintje voortgekomen. Ecotuintje levert duurzame, biologische moestuinproducten en denkt mee om ook de aanleg zo circulair mogelijk uit te voeren. Gemeente Amstelveen bedankt deze partners voor hun bijdrage aan dit project.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.