Bijgewerkt: 26 mei 2024

Monsterzege en verlies voor KVA

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
13-04-2006

Afgelopen zondag op 2 april2006 behaalde KVA een monsterzege op het Apeldoornse Atalante. Met maar liefst 19-7 versloegen de Amstelveners hun tegenstander.

Minder verging het de Amstelveners in de week voorafgaand aan deze wedstrijd. Toen speelde KVA voor de beker tegen hoofdklasser TOP uit Sassenheim. KVA kon lang bijblijven maar trok in de slotfase van de wedstrijd toch aan het kortste eind. Einduitslag 14-17. Bij Atalanta begon KVA onder ideale weersomstandigheden zeer voortvarend en nam direct een 4-0 voorsprong. Weliswaar kwamen de Apeldoorners terug tot 4-2 doch daarna speelde KVA oppermachtig en bouwde de voorsprong uit. Ruststand 7-3.

Na rust stoomde de Amstelveense ploeg door naar 10-3 en zorgde daarmee dat Atalante op een onoverbrugbare achterstand kwam. Zelfs 4 wissels aan Apeldoornse kant konden de doelpuntenmachine van KVA niet lamleggen. De 9-7 einduitslag werd tot nu toe de grootste overwinning van KVA in de veldcompetitie.

Hierin moet volgende week worden gespeeld tegen koploper Unitas in Harderwijk. Het resultaat van deze topper zal beslissend zijn voor het kampioenschap in de 1e klasse. Doelpunten KVA: Elmer Coevert, Dennis de Jong, Kiki Stoffels 3, Anneke Jorna, Anne Pottuyt, Menno Dobber, Bart Pottuyt 2, Jelly Linden-boom, Patrick de Jong 1.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.