Bijgewerkt: 25 juni 2024

Mooi-weer: Sluit ramen en deuren

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
14-07-2008

Mooi weer: sluit ramen en deuren! Uit gegevens van de politie Amsterdam-Amstelland blijkt dat er in de zomermaanden een piek te herkennen is in het aantal diefstallen door insluipingen in woningen en bedrijfspanden. Daar waar het aantal woninginbraken in de regio daalt, neemt bij warm weer juist het aantal insluipingen toe. In 2008 wil het korps dat zoveel mogelijk voorkomen en voert daarom vanaf vandaag een preventieve publiekscampagne.

Met warm weer laten bewoners ramen en deuren openstaan. Als er niemand in huis of in de tuin aanwezig is, maken gelegenheidsdieven van deze “uitnodiging” gebruik. Zonder geluid te maken nemen de dieven op eenvoudige wijze waardevolle spullen weg. De campagne is er op gericht bewoners bewust te maken van het risico dat zij lopen wanneer zij ramen en deuren onbeheerd open laten staan.

Op de regionale televisiezender AT5 wordt gedurende de zomermaanden een commercial uitgezonden. Op de website ‘YouTube’ staan ook filmpjes waarin te zien is hoe gemakkelijk een insluiper geruisloos een woning kan binnendringen, om er vandoor te gaan met de waardevolle spullen van de bewoners. Verder moeten posters, videoboodschappen in de trams en flyers bewoners waarschuwen. Politiemensen zullen tijdens hun surveillance of gericht toezicht in de wijk in tuinen en achter openstaande ramen en deuren “voetstappen” neerleggen, om daarmee het risico onder de aandacht te brengen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.