Bijgewerkt: 15 juni 2024

Morele plicht

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
08-05-2008

Door Herbert Raat
Herbert Raat Amstelveen

De kapperszaak aan het Augustinuspark is maandagnacht in vlammen opgegaan. Bewoners moesten worden geëvacueerd en een oude bewoonster brak haar heup in alle consternatie. De eigenaars van de zaak en hun personeel zijn hun werplek kwijt. Dit nadat waarschijnlijk een paar idioten een scooter in brand hadden gestoken waardoor de luifel van het pand vlamt vatte.

Kapperszaak Amstelveen
(Foto Ronald van Doorn - 2008)

De uitgebrande kapsalon aan de Ds Otto Heldringstraat


Onacceptabel

Het is onacceptabel dat dit in onze stad is gebeurd. De ramp had nog erger kunnen aflopen voor de bewoners rondom het pand, gelukkig is dat niet gebeurd. De maat is vol en als daders gepakt worden zullen ze niet alleen hun straf krijgen maar ook aansprakelijk gesteld moeten worden (en eventueel hun ouders). Voor de gemeente is er een morele plicht om samen met de gedupeerde ondernemers vervangende werkruimte te zoeken. We mogen in Amstelveen niet accepteren dat zij ook nog hun werk verliezen. Vandaag heb ik hierover contact gehad met B en W en de ondernemers en ons gemeentebestuur is hard aan de slag voor ze.

Optreden

Het wordt hoog tijd om tegen elk asociaal gedrag hard op te treden. In verschillende buurten maken jongeren er een puinhoop van. Zo krijgen alle jongeren een slechte naam en dat is niet terecht. De norm op straat moet hersteld worden en dat betekent dat de politie en de toezichthouders de raddraaiers aanpakken.

B en W

B en W hebben aangegeven dat ze hun best gaan doen voor de kapper en dat er overlegd wordt, om ook vooral tijdens luilak veel toezicht op straat willen om de orde te handhaven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.