Bijgewerkt: 24 maart 2023

Mozaïekles leerlingen basisschool Het Palet Noord

Nieuws -> Informatief

Bron: Cardanus
10-09-2008

Vijftien leerlingen van de protestants-christelijke basisschool Het Palet Noord aan het Dr. Lelyplantsoen, hebben op donderdag 4 september 2008 in hun dependance aan de Burgemeester Haspelslaan hard gewerkt aan eigen mozaïekwerkjes die op een ombouw van polyester op de brugleuning van het Dr. Lelyplantsoen zullen worden geplakt.

Adjunct directeur Caroline van Meer heeft de mozaïekles ingeleid en heette de twee begeleidende kunstenaars Jeltje van Houten en Nicole van Buuren welkom. Daarna vertelde Jeltje van Houten wat de bedoeling is van het project buurtmozaieken in het Stadshart en legde aan de leerlingen uit, wat er die middag van hen werd verwacht en hoe zij konden bijdragen aan een mooi kunstwerk in hun eigen wijk.

Mozaiekles Amstelveen
(Cardanus - 2008)

De leerlingen van de basisschool van Het Palet Noord krijgen les van mozaïek maken van de Amstelveense beeldhouwers Nicole van Buuren (midden) en Jeltje van Houten (r)


De leerlingen kregen allemaal een frame uitgereikt en allerlei kleuren mozaïeksteentjes. De bedoeling was dat de leerlingen zelf een motief bedachten voor hun individuele mozaïekwerkje. Het motief mocht wel gebaseerd zijn op de thema’s in de lintvorm die door volwassenen wordt gemozaïekt, zoals fietsen, mensen, water, huizen, schoenen enz.

Alle leerlingen begonnen hun mozaïek door een rand in blauwe steentjes te vormen, om een eenheid in het werk te creëren. Daarna gingen de leerlingen heel creatief aan de gang, hoe verder de middag vorderde hoe enthousiaster iedereen werd en er ontstonden werkelijk kunststukjes, waar ze zelf trots op waren.

De mozaïekwerkjes werden beplakt met plakplastic en konden op die manier uit het frame worden gehaald om later op de brugleuning te kunnen plakken.

Het was een geslaagde mozaïekles en als deze kinderen groot zijn en met hun eigen kinderen in het Stadshart komen, kunnen zij zeggen:  “kijk daar heb ik aan meegewerkt toen ik op de basisschool zat.”

Projectteam buurtmozaïeken

www.buurtmozaïeken.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.