Bijgewerkt: 20 juni 2024

Multifunctionele gebouw The City Garden in Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
11-12-2015

Medio januari 2016 starten de bouwwerkzaamheden van het multifunctionele gebouw The City Garden aan de Stadstuinen in het Stadshart Amstelveen. Een pand met wisselende hoogten, dat straks onderdak biedt aan 77 nieuwbouwappartementen, een hotel met restaurant en winkels met parkeergelegenheid op eigen terrein. De gemeente organiseert met de aannemer op woensdag 16 december 2015 een informatieavond in de Bibliotheek Amstelland op het Stadsplein 102.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen/ Theo van Leer - 2015)

Artist impression van The City Garden aan de Stadstuinen in het Stadshart Amstelveen


In januari 2016 starten de werkzaamheden met het plaatsen van een damwand rond de bouwlocatie. Direct betrokkenen, waaronder omwonenden en bedrijven, zijn uitgenodigd voor een informatieavond en zij krijgen een toelichting op de bouwwerkzaamheden, aan- en afvoerroutes en de planning. De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19 uur. Naar verwachting is het project eind 2017 gereed. De gemeente begeleidt de werkzaamheden in de openbare buitenruimte. Zie ook www.amstelveen.nl/werkinuitvoering. Opdrachtgever van het project is Zhonghongjian Holland en de aannemer is Lokhorst Bouw en ontwikkeling.

De ontwikkelaar streeft ernaar ondernemers, of winkeliers aan te trekken die qua aanbod aansluiten bij de behoefte van de toekomstige bewoners van de appartementen en de hotelgasten. De verkoop van de appartementen start op 12 december 2015. Kijk ook rond op de website van het project.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.