Bijgewerkt: 20 juni 2024

Multimediaal onderwijsproject op het MBO College Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Breaking News
03-12-2015

530 studenten van MBO College Amstelland in Amstelveen nemen op 15 en 16 december 2015 deel aan het onderwijsproject Breaking News, een tweedaags, multimediaal onderwijsproject over mondiaal burgerschap voor mbo, havo en vwo. Tijdens het project strijden studenten in campagneteams tegen elkaar om ‘stille rampen’ onder de aandacht te brengen met behulp van oude en nieuwe media. Via allerlei interactieve opdrachten kunnen punten worden gescoord, die de plaats op de ranglijst bepalen. Naast een meetellend projectcijfer zijn er mooie prijzen te winnen, zoals kaartjes voor de bioscoop, laserquest of karten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het gebouw van het MBO College Amstelland Maalderij 37 Amstelveen


Op projectdag twee gaan studenten de straat op om hun stille ramp onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen. Hiervoor gebruiken ze creatieve campagnevormen, zoals een babbelbox, een flashmob, een fototentoonstelling of het geven van een gastles op hun oude school. Breaking News is helemaal van deze tijd: digitaal onderwijs met behulp van nieuwe media en communicatiemiddelen. Studenten chatten met het commandocentrum, worden online op de hoogte gehouden via de nieuwszender, gebruiken social media om campagne te voeren en maken gebruik van smartphones en tablets om hun campagnes vast te leggen en het informatiemateriaal te bestuderen.

Uniek aan Breaking News is, dat het een rondreizend project voor en door jongeren is. Breaking News is géén lespakket, maar wordt compleet georganiseerd én uitgevoerd door jonge vrijwilligers en studenten. Zij nemen alle apparatuur en materialen mee, waardoor het project scholen nauwelijks voorbereiding kost. Het project is een initiatief van jongerenorganisatie Cross Your Borders. Zij voeren al ruim 10 jaar meerdaagse onderwijsprojecten uit in het Nederlandse voortgezet en beroepsonderwijs. Naast Breaking News bieden zij ook Globaland (1-2 vmbo, www.globaland.nl) en Cross Your Borders (3-4 havo/vwo, www.crossyourborders.nl ) aan. Met de projecten willen zij jongeren op een aansprekende manier bewust maken van mondiale onrechtvaardigheid en ze enthousiast maken om in actie te komen voor een betere wereld.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.