Bijgewerkt: 28 maart 2024

Museumexcursie naar Gent

Nieuws -> Informatief

Bron: Volksuniversiteit Amstelland
27-10-2011

Op vrijdag 18 november 2011 organiseert Volksuniversiteit Amstelland samen met Kunstuitleen Amstelveen een dagexcursie naar het Museum voor Schone Kunsten in Gent. Het Museum voor Schone Kunsten werd in 1798 opgericht en is een van de oudste musea van België. Het gebouw werd meer dan 100 jaar geleden ontworpen door architect Charles van Rysselberghe als een klassieke tempel, ter verheerlijking van de kunsten.

Het museum herbergt een rijke verzameling schilderijen, beelden, wandtapijten, tekeningen en gravuren waaruit permanent een selectie van 400 à 450 werken tentoongesteld wordt. De collectie geeft op de eerste plaats een rijk beeld van de Vlaamse kunst van de middeleeuwen tot de eerste helft van de 20e eeuw, maar ook is bijvoorbeeld de Franse schilderkunst goed vertegenwoordigd. De grote verscheidenheid aan kunst maakt de kracht en charme van het Gentse museum uit. Een werkelijk prachtig museum in een van de mooiste steden van België!

Alles is geregeld: vervoer in een luxe touringcar, rondleidingen in het museum, een heerlijke lunch en een kort sightseeing door Gent. Vertrek om 7.45 uur bij de Volksuniversiteit op Stadsplein 97. Voor meer informatie kijk op www.vu-amstelland.nl.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.