Bijgewerkt: 31 juli 2021

Musical 'Noach' door tieners opgevoerd in de Paaskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
29-01-2015

Op zondag 15 februari 2015 om 10.00 uur in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1, voeren 30 tieners de musical NOACH op. De tieners leveren een topprestatie; zij hebben de musical in één weekend bedacht en ingestudeerd. Drama, dans, muziek en decor – alle jongeren dragen hun steentje bij. Alle muziek wordt live gespeeld en gezongen. Kijk voor meer informatie op www.pjramstelveen.nl .

Foto Amstelveen
(Bron Protestants Amstelveen - 2015)

De flyer van de musical 'Noach'


Het verhaal van Noach was deze zomer in de bioscopen te zien met Russel Crowe in de hoofdrol. Het originele verhaal staat in de Bijbel. God is ontevreden met de aarde die hij gemaakt heeft. Noach krijgt de opdracht van God om een boot te bouwen en daar met zijn gezin en een hoop dieren in te trekken. Een grote vloed water spoelt vervolgens alles weg. De mensen en dieren op de boot overleven. Een dramatisch verhaal, maar het einde is hoopvol: God belooft zijn schepping niet meer te vernietigen. Een nieuw begin is mogelijk. De uitvoering van de musical is op zondag 15 februari 2015 om 10.00 uur in de Paaskerk Amstelveen, Augustinuspark 1 en is een initiatief van de Protestantse Gemeente Amstelveen-Buitenveldert.

Over geloof en geweld in Café Montpensier

Op vrijdag 13 februari 2015 20.00 uur spreekt prof. dr. Anton Wessels over geloof en geweld in Café Montpensier. Godsdienst wordt vaak gezien als voedingsbodem voor conflicten en onverdraagzaamheid. Met de recente terreuraanslagen is de vraag naar de relatie tussen geloof en geweld voor ons weer griezelig actueel geworden. Het programma start om 20.00 uur in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30A. De toegang is gratis en vanaf 19.30 uur is er koffie en thee. Na afloop is er ruimte voor ontmoeting en gesprek. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl .

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

De Kruiskerk in Amstelveen


Anton Wessels wil laten zien, dat in Bijbel en Koran niet de oorzaak maar juist de oplossing gevonden kan worden voor vrede en verzoening. Hij schreef hierover Thora, Evangelie en Koran: 3 boeken, 2 steden, 1 verhaal. Wessels wil laten zien dat het in die drie Boeken ten diepste om één verhaal gaat. De rode draad is niet in de laatste plaats een maatschappij kritische boodschap; een verhaal relevant voor joden, christenen en moslims samen en daarmee in feite ook voor alle mensen in de wereld, ook vandaag. Wat zeggen de drie boeken over geweld?

Prof. dr. Anton Wessels was van 1978 tot 2002 hoogleraar Godsdienstwetenschap aan de Theologische Faculteit van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij werkte voor die tijd jarenlang in Egypte en Libanon. Hij publiceerde over de verhouding tussen islam en christendom en de verhouding tussen evangelie en cultuur.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.