Bijgewerkt: 4 december 2022

Musicallessen in Griffioen een groot succes!

Nieuws -> Informatief

Bron: Fanwork
13-11-2009

Nieuwe kinderen kunnen zich vanaf deze week inschrijven!

In september 2009 zijn 48 Amstelveense kinderen / jongeren gestart met de musicallessen van FanWork in Cultuurcentrum Griffioen (Uilenstede). De deelnemers (6 t/m 21 jaar) krijgen een schooljaar lang les op het gebied van zang, spel en dans.

Fanwork Amstelveen
(Foto Fanwork collectie - 2009)

Spelen bij Fanworks


Fanwork Amstelveen
(Foto Fanwork collectie - 2009)

Dansles in GriffioenZe krijgen les van jonge en gedreven docenten  die o.a. hebben gespeeld in musicals als Ciske en Les Misérables. Aan het einde van het schooljaar mogen de kinderen in het theater van het Griffioen laten zien wat ze hebben geleerd.

Kinderen / jongeren die ook op musicalles willen, kunnen eind november instromen in het tweede trimester van de Musical Factory. Inschrijven kan vanaf deze week via www.fanwork.nl  of 030-686 69 11.

Fanwork Amstelveen
(Foto Fanwork collectie - 2009)

Zangles bij Fanworks


Twee cursisten aan het woord

Juliette de Groot (11 jaar) en Jenaida Zijdemans (14 jaar) volgen allebei lessen in ’t Griffioen. Juliette in de groep 9, 10 en 11 jarigen en Jenaida in de groep 12, 13 en 14 jarigen. Beiden zijn ze helemaal fan van musicals! Juliette vindt de zanglessen het leukst en Jenaida wil zichzelf ontwikkelen op het gebied van zang, spel en dans, zodat ze in de toekomst een betere kans maakt bij diverse audities.

 Juliette: “Ik vind musicalles vooral leuk omdat je in de huid van iemand anders kan kruipen. Je kan dan lekker gek doen”.  De dames hebben diverse idolen; Juliette is fan van Alex Klaassen en Jenaida kiest voor Pia Douwes. Op de vraag wat ze later willen gaan doen luidt het antwoord: “Het podium op”.

De Musical Factory

De 48 Amstelveense deelnemers, waaronder Juliette en Jenaida, zijn in september gestart met de Musical Factory. In deze Musical Factory krijgt men iedere week les op het gebied van zang, spel en dans.

Fanwork Amstelveen
(Foto Fanwork collectie - 2009)

Musicalfans Jenaida en Juliette


De jongste kinderen (6, 7 en 8 jarigen) hebben 1,5 uur les op woensdagmiddag en de oudere kinderen ( 9 t/m 21 jaar) krijgen iedere zaterdag 2 uur en een kwartier les in hun eigen leeftijdscategorie.

Bij FanWork is plezier erg belangrijk, maar krijgen de deelnemers op een serieuze manier les in de drie musicaldisciplines. Alle aspecten van musical komen aan bod, zodat ze in de toekomst auditie kunnen doen voor conservatoria of opleidingen om (musical) artiest te worden.

FanWork

Bij FanWork volgen ruim 400 kinderen / jongeren musicalles, allen in hun eigen leeftijdscategorie en op hun eigen niveau (Musical Factory). Daarnaast verzorgt FanWork lessen op buiten schoolse opvang en heeft FanWork de Talent Group.

In de Talent Group werken de meeste getalenteerde jongeren aan een musicalproductie, waarmee ze 25 maal optreden in de Randstad. Diverse jongeren uit deze Talent Group  volgen nu opleidingen bij o.a. Lucia Marthas, Frank Sanders en Willem Nijholt. Wie weet komen Jenaida en Juliette ook nog eens zo ver! Meer informatie over FanWork is te vinden op www.fanwork.nl  en www.fanwork.nl/pocahontas  via 030 - 686 69 11.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.