Bijgewerkt: 24 juni 2024

Muurschildering op busstation Stadshart Amstelveen is bijna klaar

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
22-05-2024

Kunstenaar Irene Brok is deze week hard aan het werk om de muurschildering 'Onderwegdromen' aan te brengen op een afscheidingswand op busstation Amstelveen in het Stadshart. De kunst moet bijdragen aan een aantrekkelijke omgeving voor wachtende reizigers.

De gemeente is bezig om het busstation een opknapbeurt te geven. Het is belangrijk dat het ov-punt een aantrekkelijke uitstraling krijgt. “We zijn erg blij met de prachtige muurschildering van Irene”, zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer en vervoer, Kunst en cultuur. “Haar kunst draagt bij aan het verfraaien van het busstation. We willen dat het busstation een visitekaartje van Amstelveen wordt. Dit doen we ook door het busstation waar nodig op te knappen. De muurkunst wordt aangebracht op een nieuwe afscheidingswand onder de op-/afrit van de parkeergarage, eerder een populaire plek voor wildplassers en het stallen van fietswrakken.”  

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Wethouder Herbert Raat en kunstenaar Irene Brok voor de muurschildering 'Onderwegdromen' op het busstation Amstelveen in het Stadshart

Muurschildering. Inwoners van Amstelveen hebben via het online platform Denk mee Amstelveen gekozen voor het kunstontwerp van Irene Brok. Irene verwacht de muurschildering aanstaand weekend af te ronden.

Opknapbeurt busstation. Op het busstation in het Stadshart zijn de afgelopen periode tientallen fietswrakken en weesfietsen verwijderd. Sinds kort wordt intensiever schoongemaakt, de duivenoverlast tegengegaan en de perrons periodiek met een hogedrukspuit schoongemaakt. Ook is de verlichting verbeterd en waar nodig gerepareerd. Op korte termijn krijgt het plafond van het overdekte deel van het busstation een hogedrukreiniging.

Irene Brok (3-juni-1990) is een in Amsterdam gevestigde kunstenaar die in 2020 afstudeerde in beeldende kunst aan de Rietveld Academie. Haar schilderijen en ruimtelijke installaties komen voort uit een fascinatie voor sociaalpsychologische processen, zoals flirten of dromen. Ze proberen de proporties te ontwrichten, waarmee we gewoonlijk onze relaties met andere mensen of objecten en de ruimtes waarin ze bestaan, begrijpen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.