Bijgewerkt: 2 december 2023

Muzikale reis met het Concertina's Accordeonorkest in het Noorddamcentrum

Nieuws -> Informatief

Bron: Concertina's Accordeonorkesten
19-11-2018

Op zondagmiddag 18 november 2018 in het Noorddamcentrum te Bovenkerk hebben bezoekers genoten van het najaarsconcert van Concertina's Accordeonorkesten onder leiding van dirigent Elly Meekel. Terwijl de gordijnen op het podium werden geopend, klonken de eerste noten van ‘There's no business like showbusiness’. Wat volgde was een fantasierijke reis, een mooi liefdesverhaal en een wandeling door New York, waarbij verschillende plekken werden bezocht. Dit alles gespeeld door het A/B orkest.

Foto Amstelveen
(Foto Concertina's Accordeonorkest - 2018)

Elly Meekel dirigeert het Concertina's Accordeonorkest op 18 november 2018 in het Noorddamcentrum


Vervolgens speelde het recreantenorkest een Israëlisch volksliedje, een Hongaarse suite, de gospel ‘Nobody knows the trouble I’ve seen’ en tot slot ‘Yellow Submarine’. Na de pauze vervolgde hetzelfde orkest onder andere met bekende liedjes, zoals ‘Ein kleines Kompliment’, ‘Que sera sera’ en ‘Op de step’, waarbij de mensen in de zaal de laatste nummers meezongen.

Het A/B orkest nam het laatste gedeelte van het concert voor haar rekening met ‘Cotton Club’, Mr. Rock meets Mr. Swing’ en ‘Midnight dancer’. Toen een kleine verwijzing naar het benefietconcert voor de St. Urbanuskerk in Bovenkerk op 24 november 2018, waar de Concertina’s een bijdrage aan zullen leveren. Het concert werd afgesloten met het stuk ‘Music’. Na deze muzikale reis stond er voor elke bezoeker een heerlijke kop snert (erwtensoep) klaar. Dit alles werd omlijst met gezellige muziek, verzorgd door twee accordeonisten en leden van het koor Zomaar Gewoon.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.