Bijgewerkt: 25 juni 2022

Muzikale vader en dochter uit Amstelveen in live tv-show van EO

Nieuws ->

Bron: EO
15-06-2016

Farah (11) en Ben Kada uit Amstelveen zullen op woensdag 29 juni 2016 samen live een bekende hit zingen in het tv-programma Jij&Ik. Tijdens de show gaan zij de muzikale strijd aan met zeven andere ouder-kind-koppels die, net als Farah en Ben, geselecteerd zijn uit tientallen inzendingen op internet. Een vakjury, met daarin Marco Borsato en zijn dochter Jada maakte de selectie.

Jij&Ik is een bijzondere tv-avond, waarin War Child samen met de kinderen en ouders aandacht vraagt voor de situatie van miljoenen oorlogskinderen wereldwijd. De presentatie van Jij&Ik is in handen van Tooske Ragas en Marco Borsato, beiden ambassadeur van War Child. Tal van artiesten verlenen hun medewerking aan de show, waaronder Matt Simons en Esmee Denters.

Foto Amstelveen
(Foto Wilma Breunissen - 2016)

Farah en Ben Kada, tijdens een repetitiedag bij Babette Labeij


Centraal tijdens de avond staat de band tussen ouder en kind en de deelnemende koppels laten zien hoe verbindend samen zingen kan zijn. Ben Kada: “Farah en ik vinden het heerlijk om samen te zingen. Onderweg naar mijn familie in Frankrijk zingen we de hele weg. Zingen is echt een middel om je te kunnen uiten. Het is ook fijn om je dochter te kunnen stimuleren om de dingen te doen, waar ze gelukkig van wordt. En dat we dit dan nu samen kunnen doen voor zo’n mooi doel, maakt het extra speciaal.”

De deelnemende kinderen en ouders krijgen de komende weken heuse professionele begeleiding op het gebied van zang en performance van Babette Labeij om hen klaar te stomen voor een schitterend live optreden voor heel Nederland. Uiteindelijk beslist het publiek in de zaal door middel van een staande ovatie, wie het winnende koppel is.

Over War Child. Wereldwijd groeien bijna 250 miljoen kinderen op in een conflictgebied. War Child biedt oorlogskinderen in 12 landen een combinatie van psychosociale hulp, bescherming en onderwijs.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.