Bijgewerkt: 30 juni 2022

NL-Alert in verband met het coronavirus

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid/Crisis.nl
22-03-2020

De Rijksoverheid heeft op zondagmorgen 22 maart 2020 om 11.30 uur een NL-Alert verzonden met de tekst:

Noodwaarschuwing: extreem ernstige melding! NL-Alert 22-03-2020 11:29. Volg instructies Rijksoverheid op: houd 1,5 meter afstand! Bent u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen. Samen tegen Corona. Keep your distance to others.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Noodwaarschuwing: extreem ernstige melding! NL-Alert 22-03-2020 11:29 op een smartphone


Met NL-Alert kan de overheid jou gericht waarschuwen en informeren tijdens een ernstig incident bij jou in de buurt. Je ontvangt een NL-Alert bijvoorbeeld bij een grote brand, bij een incident met explosiegevaar, een terroristische aanslag, een gaslekkage of noodweer. In het NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat je moet doen en waar je meer informatie en updates kunt vinden.

Hoe werkt NL-Alert? NL-Alert op je mobiele telefoon werkt via cell broadcast. Met deze techniek kan de overheid tekstberichten uitzenden via de zendmasten van de Nederlandse telecomproviders. Je ontvangt NL-Alert óók als het mobiele netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.