Bijgewerkt: 18 mei 2024

Nationaal Schoolontbijt 2016 ook in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-11-2016

Op dinsdagochtend 8 november 2016 ontbeten 20 kinderen van Brede School Omnibus bij burgemeester Mirjam van 't Veld op het raadhuis van Amstelveen. Op de kamer van de burgemeester gaven ze met het gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van Het Nationaal Schoolontbijt, waarbij zo’n 520.000 kinderen samen gezond ontbijten op 2.720 basisscholen.

Burgemeester Mirjam van ’t Veld onderstreept hiermee, net als 254 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Burgemeester Mirjam van 't Veld in de raadzaal van Amstelveen met de leerlingen van de Brede School Omnibus


Donatie aan Jantje Beton. Aan het eind van het ontbijt betaalde burgemeester symbolisch voor haar ontbijtje met een donatie aan Jantje Beton, bij deze 14de editie het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Samen met kinderen zorgt Jantje Beton voor avontuurlijke speelbuurten, gezonde schoolpleinen en uitdagende speelplekken. Eerst gezond ontbijten en daarna lekker buiten bewegen: dat is een goed begin van de dag. De leerlingen uit groep 7 namen de cheque met een bedrag van € 100,- in ontvangst. Burgemeester Mirjam van ’t Veld kijkt met plezier terug op de bijzondere ontbijtontmoeting: “Het is leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn om langs te komen op het raadhuis en alles te willen weten over wat een burgemeester allemaal doet. Zo’n ontbijt samen met een groep kinderen, is een mooi begin van de dag!”

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Het kantoor van de burgemeester zit helemaal vol met schoolkinderen tijdens het ontbijt


Het Nationaal Schoolontbijt. Het Burgemeestersontbijt in 255 gemeenten is onderdeel van Het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 14de jaar op rij met ontbijtjes en lesmateriaal een week lang aandacht schenkt aan het belang van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet altijd, of niet gezond ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Hartstichting, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Daarnaast is Het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband tussen RIVM Centrum Gezond Leven, onderwijsraden, gezondheidsfondsen en kennisinstituten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.