Bijgewerkt: 3 december 2021

Nationale Burendag 2012 ook in Amstelveen

Nieuws -> Cardanus

Bron: Stichting Cardanus
21-09-2012

Zondag 23 september 2012 is een Groene Burendag in Life & Garden

Aankomend weekend is het weer tijd voor de Nationale Burendag. Door heel Amstelveen worden verschillende activiteiten en buurtbarbecues gehouden. In de wijk Keizer Karelpark wordt zondag 23 september tussen 10.30 tot 15.00 uur 'de Groene Burendag' georganiseerd.

Vrijwilligers van Wijkplatform Keizer Karelpark, welzijnsorganisatie Cardanus, Vita Welzijn en Advies en tuincentrum Life & Garden hebben de handen in één geslagen om een Burendag te organiseren voor een beter klimaat in de buurt.

burendag Amstelveen
(Foto Cardanus - 2012)

Anja Ulkeman (5de van links) en de vrijwilligers met het doek van de Burendag 2012


Met allerlei activiteiten voor jong en oud wordt gezorgd voor een gezellige en informatieve zondagmiddag. Onder het genot van een gratis kopje koffie, thee of zelfgemaakte groentesoep kun je één van de voorlichtingskramen bezoeken of babbelen met de buren.

 Zo liggen er bij de kramen van de Buurthulpdienst, Vita en Cardanus folders waar je voorlichting kunt krijgen over burenhulp, activiteiten en cursussen in de wijk. Ook is er informatie over de eetbare wand, de wijkmoestuin en is er een miniworkshop zelfstekken.

Burendag Amstelveen
(Foto P. Koopman - 2012)

'Groene buren voor een beter klimaat in de buurt!'


Vita-coördinator Anja Ulkeman: "Het is de bedoeling, dat het een gezellige en leuke dag wordt voor de hele buurt. Het is een stukje bewustwording en een leuke manier om je buren te leren kennen. De kinderen kunnen geschminkt worden, de babbel-brei club, die vorige week alweer 25 jaar bestond, is aanwezig, er is muziek en nog veel meer.

Neem een stekkie mee uit je tuin, of van een potplant. Voor elk ingeleverd stekkie krijg je een bonnetje. Deze kun je bij vertrek inleveren om weer nieuwe stekkies mee te nemen. Daarnaast is er om 13.00 uur een prijsuitreiking, waarmee je met de bonnetjes hele leuke prijzen kunt winnen."

Als hoofdprijzen worden er drie eetbare wanden verloot. ,,Een eetbare wand is een kruidentuin aan de muur. Je beplant de wand met diverse soorten groenten, kruiden of eetbare bloemen en een ingebouwd irrigatiesysteem zorgt ervoor, dat je plantjes niet zonder water komen te staan. Het is verticaal tuinieren op zijn best en ideaal voor tuin, terras en balkon," legt Anja Ulkeman uit. Voor alle burendag activiteiten bij u in de omgeving kijkt u op www.burendag.nl  Adres: Life &Garden Amstelveen, Handweg 121 1185 TW AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS