Bijgewerkt: 26 maart 2023

Nationale Herdenking en Viering Bevrijding 4 en 5 mei 2018

Nieuws -> Informatief

Bron: Nationaal Comité 4 en 5 mei
04-04-2018

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, Hare Majesteit Koningin Máxima en minister-president Mark Rutte zijn vrijdagavond 4 mei 2018 aanwezig bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. De minister-president is zaterdag 5 mei aanwezig bij de 5 mei-lezing in Leeuwarden en ontsteekt aansluitend op Befrijdingsfestival Fryslân het Bevrijdingsvuur. De Koning en Koningin en de minister-president wonen die avond in Amsterdam het 5 mei-concert bij, de afsluiting van de Nationale Viering Bevrijding.

Foto Amstelveen
(Foto Jasper Juinen / ©Nationale Herdenking - 2017)

Hare Majesteit Koningin Máxima en Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander op de Dam in Amsterdam tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei 2017


Nationale Herdenking, vrijdag 4 mei. De Koning en Koningin Máxima zijn aanwezig tijdens de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk in Amsterdam, waar Daan Heerma van Voss de 4 mei-voordracht uitspreekt. Aansluitend leggen zij een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. De krans namens de Rijksministerraad wordt gelegd door de minister-president, minister Bijleveld van Defensie, staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de gevolmachtigd ministers Besaril, Eisden en Ellis van respectievelijk Aruba, Curaçao en Sint Maarten.

Nationale Viering Bevrijding, zaterdag 5 mei. De minister-president is in Leeuwarden aanwezig bij de 5 mei-lezing ter gelegenheid van de Nationale Viering Bevrijding. Het thema van de viering is verzet. De 5 mei-lezing wordt gehouden door Stine Jensen. Op Befrijdingsfestival Fryslân houdt minister-president Rutte een toespraak waarna hij rond 13.30 uur het Bevrijdingsvuur ontsteekt als signaal dat de 14 Bevrijdingsfestivals en alle andere activiteiten in het land zijn begonnen.

De Koning en Koningin en de minister-president wonen 's avonds in Amsterdam het 5 mei-concert bij ter gelegenheid van de afsluiting van de Nationale Viering Bevrijding. Het concert vindt traditiegetrouw plaats op en rond de Amstel voor Koninklijk Theater Carré.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.