Bijgewerkt: 30 juni 2022

Nationale Rookmelderdag

Nieuws -> Informatief

Bron: SNB / Gemeente Amstelveen
23-10-2007

De Stichting Nationale Brandpreventieweek organiseert jaarlijks samen met de Brandweer landelijke voorlichtingscampagnes om het aantal woningbranden in Nederland terug te dringen.

Op zaterdag 27 oktober 2007 is het Nationale Rookmelderdag. Onder toeziend oog van de notaris worden er 50 woonadressen in Nederland geselecteerd. Als u op één van die adressen woont, kunt u die dag bezoek van de brandweer of iemand van de Brandwonden Stichting verwachten. Wanneer u kunt aantonen dat u tenminste een werkende rookmelder in huis heeft, krijgt u sowieso een gratis Staatslot.

Amstelveen

Op vrijdag 26 oktober staat de Amstelveense Brandweer van 10.00 tot 16.00 uur met een informatiekraam in het Binnenhof op het Stadsplein. Onder het motto 'rookmelders redden levens!' geeft de brandweer voorlichting over brandveiligheid in eigen huis. Burgemeester Van Zanen luidt de Nationale brandpreventieweek in Amstelveen in met de verkoop van de eerste rookmelder voor het symbolische bedrag van € 1,-.

Rookmelder Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een rookmelder


Wat is een rookmelder?

Een rookmelder (soms brandmelder genoemd) is een apparaat dat alarm slaat na detectie van rookdeeltjes (aërosols), die kunnen wijzen op een (beginnende) brand. Een rookmelder kan een zelfstandig apparaat zijn, maar steeds vaker zijn rookmelders verbonden met een alarmsysteem.

Website: RookmeldersAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.