Bijgewerkt: 22 oktober 2024

Nationale Sportweek 2024 vol sport, plezier en inspiratie

Nieuws -> Sport

Bron: AmstelveenSport
01-10-2024

Wat een geweldige tien dagen hebben we achter de rug. De Nationale Sportweek Amstelveen 2024 zat boordevol actie, met verrassende en unieke sportactiviteiten voor iedereen van alle leeftijden. Van vrijdag 20 september tot en met zondag 29 september hebben we samen volop bewogen, nieuwe sporten ontdekt en ons laten inspireren door de lokale sportverenigingen die hun deuren openden.

Foto Amstelveen
(Foto AmstelveenSport - 2024)

Jeu de Boules

De sportweek ging zonnig van start op vrijdag 20 september in het Broersepark, waar Herbert Raat wethouder Sport de feestelijke opening verrichtte tijdens een gezellige Jeu de Boules wedstrijd. Een ontspannen en sportieve middag die de toon zette voor de rest van de week.

Foto Amstelveen
(Foto AmstelveenSport - 2024)

Denksportdag

Op zaterdag 21 september stond het Oude Dorp geheel in het teken van de Denksportdag. Schakers, puzzelaars en liefhebbers van denkspelletjes kwamen samen om hun hersenen aan het werk te zetten en gezellig met elkaar de strijd aan te gaan.

Zondag 22 september vond in zwembad De Meerkamp de Meerkamp Experience plaats. Er was van alles te doen: van waterpolo, aquasporten, leren duiken tot zelfs een spannende cursus "Auto te water", waar deelnemers leerden hoe ze veilig uit een auto te water kunnen ontsnappen.

Tijdens de Weerbaarheidsdag op dinsdag 24 september maakten scholieren aan de Noordelijke Poeloever kennis met Defensie en de politie. Ze kregen de kans om hun grenzen te verleggen en te ervaren hoe belangrijk samenwerking en doorzettingsvermogen zijn. Een unieke dag die de scholieren niet snel zullen vergeten.

Foto Amstelveen
(Foto AmstelveenSport - 2024)

Weerbaarheidsdag

Tijdens een speciale bijeenkomst op woensdag 25 september ontmoetten meer dan 100 sporttalenten van Amstelveense scholen en scholen uit de regio elkaar. De  leerlingen kregen de kans om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en inspiratie op te doen.  Olympisch hockeykampioen Felice Albers haar persoonlijke verhaal en inspireerde de talenten met haar ervaringen over het combineren van topsport met een opleiding.

Foto Amstelveen
(Foto AmstelveenSport - 2024)

Meerkamp Experience

Op zaterdag 28 september vond de Zelfverdedigingsdag in de Ben Goudsmithal plaats. Onder leiding van Amstelveense vechtsportverenigingen kregen deelnemers de kans om zichzelf uit te dagen in boksen, WingTsun, Escrima en Capoeira. Wethouder Sport Herbert Raat opende de dag in de boksring samen met Nederlands bokskampioen Barry Groenteman.

Foto Amstelveen
(Foto AmstelveenSport - 2024)

Zelfverdedigingsdag

Gedurende de tien dagen stelden verschillende sportverenigingen hun deuren open voor publiek. Zo kon er bijvoorbeeld onbeperkt deelgenomen worden aan verschillende danslessen, hielden de watersportvereniging en de manage open middagen en was er bij de honkbalvereniging was er een speciale clinic met een Nederlands international.

Foto Amstelveen
(Foto AmstelveenSport - 2024)

Amstelveen On Wheels

Zondag 29 september was de grote finale van de Nationale Sportweek met het spectaculaire Amstelveen on Wheels op het Stadsplein. Een dag vol actie, plezier en uitdagingen voor alles wat rolt, van BMX-stunts tot funbikes en de Dikke Banden Race. Wereldkampioen BMX Sietse van Berkel verzorgde een indrukwekkende demo. Een geweldige afsluiter van een week waarin sport en plezier centraal stonden.

Blijf in beweging. De Nationale Sportweek mag dan voorbij zijn, maar de energie en het enthousiasme blijven. Heb jij jouw favoriete sport ontdekt? Blijf ermee doorgaan. Kijk op amstelveensport.nl/kom-in-beweging voor de activiteiten van AmstelveenSport en blijf lekker in beweging.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.