Bijgewerkt: 7 oktober 2022

Nationale kringloopdag bij De Boem in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: De Boem Kringloopwinkels
20-09-2022

Zaterdag de 1 oktober 2022 is de feestelijke nationale kringloopdag bij De Boem Kringloopwinkels op de Ziederij 6 en Binderij 27 te Amstelveen. De Boem Kringloopwinkel bedankt alle inwoners van Amstelveen en omgeving voor de donaties van goederen en aankopen die het succes van onze stichting mogelijk maken!

Als bedankje organiseert de Boem op 1 oktober op de Ziederij een schoenenmarkt en een expositie van kunst geproduceerd door medewerkers van de Boem. ‘S middags is een foodtruck van Ons Tweede Thuis aanwezig. Op de Binderij kan iedereen genieten van gratis koffie met gebak en een markt van gepimpte meubels van Van Wort styling en zelfgemaakte houten gebruiksvoorwerpen van Ons Tweede Thuis.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2021)

Vlnr.: Sven Keltering, directeur-bestuurder van De Boem met burgemeester Tjapko Poppens en Abel Claassen, locatiemanager van de kringloopwinkel op 1 november 2021

De Nationale Kringloopdag wordt georganiseerd door de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland en alle 100%Kringloopwinkels. De Nationale Kringloopdag vindt altijd plaats op de eerste zaterdag van oktober, in 2022 is dat 1 oktober. Op deze dag komen verschillende thema’s aan bod die belangrijk zijn binnen de kringloopbranche. Door het hele land zijn er acties en evenementen bij de leden, maak dus wat tijd vrij voor een bezoek aan een winkel in de regio.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

De Boem kringloopwinkel aan de Ziederij 6 in Amstelveen


De Boem is een stichting zonder winstoogmerk en is een professioneel Kringloopbedrijf met twee vestigingen in Amstelveen en kent een aantal belangrijke speerpunten:
• Het bevorderenHet bevorderen van werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (respectievelijk het bieden van een zinvolle tijdbesteding voor vrijwillige medewerkers) door het bieden van werkplekken binnen de stichting met verschillende typen werkzaamheden voor diverse doelgroepen in de samenleving om zo werkervaring op te doen en te ervaren er weer ‘bij’ te horen. Bij De Boem werken 125 mensen: RvT (4) Vast personeel (25) Gedetacheerd AM Match WSW (8) Roads (2) Re-integratie gemeente (2) Vluchtelingenwerk (1) Werkwinkel (1) Matchez (3) Vrijwilligers (60) Stageplaatsen, taakgestraften en overig (wisselend aantal)  

• Het steeds meer spelen van een rol op het vlak van re-integratie, vandaar ook de samenwerking met o.a. de Gemeente Amstelveen en Amsterdam, AM-match en het UWV; Het bevorderen van hergebruik van artikelen en van grondstoffen om CO2-uitstoot te reduceren en zo een bijdrage te leveren aan een schoner milieu.  

• Het verkopen van kringloopgoederen in welvoorziene en moderne winkels, daarbij een betaalbaar en goed alternatief biedend voor mensen met een smallere beurs.  

• De Boem onderscheid zich van andere kringloopwinkels door assortiment, presentatie, voorkomen en een bijzonder hoog PSO (prestatieladder sociaal ondernemen) gehalte. De Boem is lid van de BKN, de branchevereniging voor kringloopbedrijvigheid, en heeft sinds 2018 het BKN Keurmerk verkregen.

Wij zijn ook geoormerkt als ‘Social Enterprise’ Aansluitend is door het SBB, Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, een zogenaamde Accreditatie Leerbedrijf afgegeven. Dit houdt in dat mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding bij De Boem kunnen volgen (verplicht vanuit de Wet educatie en beroepsonderwijs). Deze vorm van beroepspraktijkvorming levert een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.