Bijgewerkt: 2 december 2023

Natuurcursus voor ouders in 2011

Nieuws -> Natuur

Bron: NME-Amstelland
28-09-2010

Iedere basisschool wil leerlingen de natuur laten ervaren en onderzoek laten doen in de natuurlijke omgeving. Leerkrachten die met hun groep op stap gaan kunnen best een paar helpende handen gebruiken: de natuurouders.

zonnebloem Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Zonnebloem in een schooltuin


De Werkgroep Natuur- en Milieueducatie (NME) van de regio Amstelland-Meerlanden organiseert in 2011 weer een natuur oudercursus. Geïnteresseerde (groot)ouders van leerlingen op basisscholen uit Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn kunnen aan deze gratis cursus meedoen. 

Natuurouders staan leerkrachten bij in de organisatie en de uitvoering van het veldwerk in de schoolomgeving. De regionale NME werkgroep organiseert een korte, praktische cursus om potentiële natuurouders te trainen. Er wordt in een ontspannen sfeer gewerkt. De voorbeelden zijn praktisch en snel toepasbaar. Voorkennis over natuur of milieu is niet nodig, enthousiasme is voldoende.

De cursus Natuurouders biedt ouders van leerlingen in de basisschoolleeftijd handreikingen om leerkrachten te helpen bij natuur- en milieuonderwijs. Aan het eind van de cursus hebben de cursisten een rugzakje met basiskennis en -vaardigheden om als natuurouder aan de slag te gaan. Als natuurouder hoef je niet persé structureel aan de school verbonden te zijn, in overleg met de school kán men een of meerdere projecten doen.

De start van de cursus is op dinsdag 15 februari 2011 en de volgende cursusdagen zijn op 1 maart, 15 maart steeds van 19.45 uur tot circa 22.00 uur. De vierde bijeenkomst is op zaterdag 2 april van 14.30 – 17.00 uur. Op zaterdag 17 september is er van 14.30 – 17.00 uur een netwerkbijeenkomst voor alle natuurouders uit de regio Amstelland-Meerlanden. Voor meer informatie of om u op te geven, stuurt u een e-mail naar nme@amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.