Bijgewerkt: 23 maart 2023

Natuurlijke speeltuin aan De Ruwiellaan is geopend

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-06-2022

De speelplaats aan De Ruwiellaan in het park van openluchttheater Elsrijk is compleet vernieuwd. Het is een natuurlijke speeltuin geworden, waar kinderen avontuurlijk kunnen spelen. Wethouder Floor Gordon opende de speeltuin samen met kinderburgemeester Bana op 23 juni 2022. Het ontwerp en de nieuwe toestellen in de speeltuin zijn samen met kinderen en bewoners uit de buurt bedacht. Er staan nu ook speeltoestellen speciaal voor kinderen met een beperking.

Speeltuin voor en door kinderen. Floor Gordon (D66) wethouder Spelrecreatie: 'De nieuwe speelplaats aan De Ruwiellaan is heel bijzonder omdat de toestellen allemaal door kinderen uit de buurt gekozen zijn. Wie weet er beter hoe een mooie speeltuin eruit moet komen te zien dan zij? Bovendien is de speeltuin aangelegd met inclusieve toestellen zodat iedereen mee kan spelen. Ik bedank alle kinderen, betrokken bewoners en het kinderdagverblijf voor hun ideeën en inzet.' De kinderen hebben verder gekozen voor een speeltuin met een groen karakter wat past bij het stadspark bij de Kruiskerk en het Openluchttheater.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2022)

Kinderburgemeester Bana knipt het lint door en de nieuwste kinderspeelplaats van Amstelveen aan De Ruwiellaan is geopend. Wethouder Gordon volgt de actie


Inclusieve speeltuin voor alle kinderen. De speeltuincommissie van de Amstelveense Kinderraad heeft zich ingezet om er een inclusieve (kinderen met een beperking) speeltuin van te maken. Er staat een rolstoelwip voor kinderen met een beperking en er is een zintuigenroute voor kinderen met een visuele beperking zodat alle kinderen kunnen meespelen. Ook hebben de kinderen gekozen voor schommels, een glijbaan, hutjes en wiebelpalen van natuurlijke materialen. Rondom de glijbaan staan op dit moment nog hekken, deze worden over een maand weggehaald zodat het gras de kans krijgt om te groeien.

Digitale speelkaart. Kijk voor alle speelplaatsen op de digitale kaart op de website: amstelveen.nl/speelplaatsen. Hier staan ook de speelplaatsen aangegeven met toestellen voor kinderen met een beperking.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.