Bijgewerkt: 27 februari 2024

Natuurwandeling in het Schinkelbos met IVN natuurgidsen

Nieuws -> Natuur

Bron: IVN Amstelveen
02-08-2019

IVN natuurgidsen nemen u deze keer mee door het Schinkelbos. Dit natuurgebiedje is pas 20 jaar oud, ontwikkelt zich heel snel, en heeft een heel eigen sfeer. Het ligt tegen de zuidrand van het Amsterdamse Bos, en huisvest diverse dieren en planten die op de rode lijst staan.  Zo zijn er waargenomen de wintertaling en groene specht.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Schotse Hooglanders grazen in de Schinkelpolder in maart 2014. Hooglandrunderen (Schots-Gaelisch: Bò Ghàidhealach; Schots: Heilankoer) zijn een Schots runderras. Ze zijn afkomstig uit de Schotse Hooglanden en Buiten-Hebriden en werden voor het eerst genoemd in de 6de eeuw na Christus. Het eerste stamboek beschreef twee verschillende soorten Hooglandvee, maar door kruising tussen de twee, bestaat er nu slechts één type dat geregistreerd is. Sindsdien zijn ze wereldwijd geëxporteerd


Maar ook de ringslag en de beschermde rietorchis, Schotse Hooglanders en nog veel meer verrassingen. Start op zondag 11 augustus 2019 om 10.00 uur, bij de parkeerplaats aan de Bosrandweg, vlak bij de rotonde. Iedereen is welkom en natuurlijk is het gratis. Zorg voor stevig schoeisel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.