Bijgewerkt: 30 juni 2022

Nederland belt 125 jaar

Nieuws -> Informatief

Bron: KPN
25-08-2006

In 1881, 5 jaar na de uitvinding van de telefoon , kreeg Nederland zijn eerste openbare telefoonnet. In Amsterdam werden 49 abonnees aangesloten op dit net. Dat betekent dat de telefonie in Nederland dit jaar 125 jaar bestaat.

De eerste telefooncentrale van NBTM (Nederlandsche Bell-Telephoon Maatschappij) met 49 abonne's, op de zolder van de Sociëteit "De Industrieele Groote Club", op de hoek van Kalverstraat en Dam te Amsterdam werd op 1 juni 1881 geopend.

Foto Amstelveen(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

1881- De houten telefooncentrale van NBTM in Amsterdam


Dit jaar belt Nederland precies 125 jaar. KPN heeft hieraan een zeer belangrijke bijdrage geleverd en sluit nog steeds elke dag mensen aan. Vandaar dat KPN bij dit bijzondere jubileum op een bijzondere manier stil will staan. Samen met Nederland. Daarom gaat KPN de 125e verjaardag van de telefonie feestelijk vieren met een landelijke campagnetoer: de KPN Experience.

Het thema van de toer is: Nederland belt 125 jaar! Hoe communiceren we vandaag en morgen? Het doel is om Nederland te laten ervaren wat er vandaag en morgen allemaal mogelijk is op communicatiegebied. Daarom trekken we met de KPN Experience-truck vanaf 24 augustus, 8 weken lang, het land door.

De KPN Experience is een beleving op zich. Door stylisten is de truck omgebouwd tot een moderne woning, bestaande uit een huiskamer, een kinderkamer, een werkplek en een ‘buiten’-setting. Elke ruimte is voorzien van de nieuwste communicatiemiddelen, zoals vast- en mobiel beeldbellen, digitale tv en diverse zakelijke mobiele oplossingen, die men kan uitproberen en ervaren.

Op donderdag 24 augustus 2006 om 12 uur werd op het Stadsplein in Amstelveen de KPN Experience feestelijk geopend door Michiel Buitelaar, directeur KPN Consumentenmarkt, en een oud-telefoniste van KPN.

Externe links: Over de Telefoongids,  Alcatel in Nederland, Geschiedenis van de telefoon


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.