Bijgewerkt: 5 juni 2023

Nederland Leest 2022 in Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
19-10-2022

Amstelland zet trouwe leden en bezoekers tijdens Nederland Leest in het zonnetje door ze het boek 'Mevrouw mijn moeder' van Yvonne Keuls cadeau te doen. Door hier activiteiten omheen te organiseren stimuleren ze ontmoeting en gesprek. Deelnemende scholen geven het boek van Nederland Leest Junior ‘de regels van drie’ van Marjolijn Hof cadeau aan leerlingen.

Nederland Leest. Één van de grootste jaarlijkse nationale leescampagnes waar Bibliotheek Amstelland aan meedoet. Van 1 tot en met 30 november 2022 leest heel Nederland hetzelfde boek en gaat hierover met elkaar in gesprek. Het thema van Nederland Leest is dit jaar 'Oud worden, jong blijven'.

Activiteiten in Bibliotheek Amstelland tijdens Nederland Leest. Op zaterdag 5 november 2022 is een bezoekje aan de Bibliotheek Aalsmeer zeker de moeite waard, want die dag staat in het thema van de Schrijversparade. Het is een dag vol taal, poëzie, verhalen, workshops, interviews en poppenkast voor jong en oud. Dinsdag 8 november 2022 vindt een nieuwe editie van Literair Café 102 plaats, met Yvonne Keuls in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein waar ze een voorstelling geeft over haar boek ‘Mevrouw mijn moeder’. Meer informatie vind je op de website: https://www.debibliotheekamstelland.nl/

Foto Amstelveen
(Bron Nederland Leest - 2022)

Het thema van Nederland Leest is dit jaar 'Oud worden, jong blijven'

Met Mevrouw mijn moeder richtte Yvonne Keuls een liefdevol monument op voor haar bijzondere moeder: het is een meeslepend en ontroerend verhaal over ouder worden met veerkracht en zelfbeschikking. Maar ook over het aanpassingsvermogen van een Indische oude dame aan Nederland. Een boek vol herinneringen en verhalen van vroeger. Een ode aan de vertelkunst van twee sterke eigenzinnige vrouwen. Het is een met veel humor geschreven, persoonlijk en ontwapenend boek waarin de generaties met elkaar in gesprek raken en de kunst van het ouder worden tussen de regels te vinden is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.