Bijgewerkt: 26 juni 2022

Nederland Leest in teken van robotica in Amstelveen en Uithoorn

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
28-10-2017

Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen er nu echt aan, in grote aantallen. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst, of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst. De Bibliotheek is de plaats voor ontmoeting en debat over maatschappelijke thema’s en bespreekt in november de toekomst. Praat mee over robotica en krijg het boek 'Ik, robot' cadeau.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2017)

Dr. Isaac Asimov in 1958. Asimov is geboren als Isaak Ozimov in Petrovichi, in de provincie Gomel in de Russische Sovjet Federale Socialistische Republiek in 1920. Hij was een joods-Amerikaanse schrijver en hoogleraar biochemie aan de Boston University. Hij stond bekend om zijn werken van science-fiction en populaire wetenschap. Asimov was een productieve schrijver en schreef, of bewerkt meer dan 500 boeken en naar schatting 90.000 brieven en ansichtkaarten. Hij is in 1992 overleden


Het thema van Nederland Leest 2017 is ‘robotica’ en het boek, dat je in november in de Bibliotheek Amstelland gratis kunt krijgen is: 'Ik, robot' van Isaac Asimov. Het is een futuristische vertelling rond een robotpsycholoog in 2057, die terugblikt op haar leven. De hele maand november zijn er allerlei gave, futuristische en gezellige activiteiten in de Bibliotheek. Hieronder een kleine selectie, voor jong en oud, dus loop gerust een keertje extra binnen.

Foto Amstelveen
(Foto Marc Deurloo via Nederland leest - 2013)

Schrijver Ronald Edgar Giphart (1965)


Het robot experiment met Ronald Giphart. Kun je met een robot een literair verhaal schrijven? Giphart vertelt over het slagen dan wel falen van dit experiment. Thamerkerk Uithoorn op donderdag 9 november 2017 om 20.00 uur. Prijs vanaf € 12,50. Upcycling met Pippa-Lotta. Workshop, waarin je een vintage kinderstoeltje met robotsjablonen voor je (klein)kind kan pimpen. Stadsplein Amstelveen op zondag 19 november 2017 om 13.15 uur. Prijs vanaf € 50 euro, inclusief stoeltje. Ouder en kind special; gadgets, drones en wearables. Alles over fascinerende hightech snufjes. Zien is geloven. Stadsplein op zondag 26 november om 11.00 uur. Prijs vanaf € 2,50. Meer informatie over Nederland Leest, Robotica en overige activiteiten op onze website www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland bibliotheken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.