Bijgewerkt: 25 juni 2024

Nederlands Heren Softbalteam gaat in zee met CrowdFunding.nl

Nieuws -> Sport

Bron: NL HSB team
17-09-2012

Het Nederlands Heren Softbalteam start vanaf 17 september 2012 samen met CrowdFunding.nl een actie om de deelname aan het WK 2013, dat in Nieuw Zeeland wordt gehouden, te financieren.

De vice- Europees Kampioen krijgt al 5 jaar geen financiële ondersteuning van haar eigen bond, de Koninklijke Nederlandse Base- and Softball Bond KNBSB. Gedurende die 5 jaar heeft het team zich opgewerkt naar een finaleplaats op het EK In Amstelveen, afgelopen zomer. Daarmee was plaatsing voor het WK in Auckland een feit. Nu moeten de kosten voor dit toernooi gedekt worden. Het gaat dan vooral om de vliegtickets voor de spelers en de staf.

softbal Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Softbal


De KNBSB is 5 jaar geleden gestopt met ondersteuning van het Nederlands Heren Softbalteam. De afgelopen twee EK’s hebben de spelers en staf bijna alles zelf betaald. Ze kregen enige ondersteuning van onder andere ADRA, een hulporganisatie, (die naast geld ook hotelfaciliteit tijdens trainingstoernooien en het EK 2012 verschafte) en CURA Fysiotherapie, die de fysieke begeleiding van het team voor zijn rekening nam.

Zaken als trainingsfaciliteiten, reiskosten en oefentoernooien kwamen voor rekening van het team zelf. De sport op het hoogste niveau bedrijven en een missie realiseren (kwalificatie WK) was het doel waarvoor deze bijzondere groep liefhebbers het allemaal voor deden.

Nu het zo ver is, heeft het team (www.nlhsb-team.nl ) een goede partner gevonden in CrowdFunding.nl. Deze organisatie adviseert de zilveren medaille winnaar gratis bij het project om via dit fenomeen veel kleine bedragen in te zamelen en het benodigde geld bij elkaar te krijgen.

Crowdfunding is al heel populair in de Verenigde Staten voor particulieren en bedrijven. Ook zijn er al verschillende projecten in Nederland gefinancierd op deze manier. Zo heeft filmregisseur Eddie Terstall zijn laatste film Deal met behulp van crowdfunding gefinancierd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.