Bijgewerkt: 29 april 2024

Nederlandse economie was in oktober negatiever dan in september 2023

Nieuws -> Informatief

Bron: CBS
31-10-2023

De detailhandel heeft in september 3,1 procent meer omgezet dan in september 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 3,3 procent lager. De omzet van de foodsector groeide met 7,3 procent, terwijl de omzet van de non-foodsector kromp met 2,4 procent. Online is 0,9 procent minder omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in september. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,4 procent hoger dan in september 2022.

De conjunctuurklok is een hulpmiddel voor het bepalen van de stand en het verloop van de Nederlandse conjunctuur. In de Conjunctuurklok komt vrijwel alle belangrijke economische informatie samen die het CBS tijdens de afgelopen maand c.q. het afgelopen kwartaal heeft gepubliceerd. Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok betreft een macro-economisch beeld en het gaat niet in gelijke mate op voor alle huishoudens, bedrijven of regio’s.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2023)

Drukbezocht weekmarkt in Amstelveen op vrijdag 22 september 2023. Veel wachtenden voor de stand van Scholten Groente en Fruit

Consumenten- en producentenvertrouwen iets minder negatief. Consumenten waren in oktober wat minder negatief dan een maand eerder. Hun vertrouwen lag ver onder het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar. Het vertrouwen van producenten was in oktober ook wat minder negatief dan in september. Het producentenvertrouwen lag ook onder het gemiddelde van de afgelopen 20 jaar.

De detailhandel heeft in september 3,1 % meer omgezet dan in september 2022, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 3,3 % lager. De omzet van de foodsector groeide met 7,3 %, terwijl de omzet van de non-foodsector kromp met 2,4 %. Online is 0,9 % minder omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in september. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 3,4 % hoger dan in september 2022.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.