Bijgewerkt: 20 juni 2024

Nestlé Nederland bundelt haar krachten met het Rode Kruis

Nieuws -> Informatief

Bron: Nestlé Nederland
10-04-2020

Een handreiking op velerlei manieren van medewerkers aan de Nederlandse maatschappij. Nestlé Nederland draagt op haar manier een steentje bij aan de mensen en gemeenschappen, waarin ze actief is en speelt een essentiële rol tijdens de COVID-19-crisis. Eten en drinken helpt mensen gezond te blijven en levenskwaliteit te verbeteren. Ze hecht waarde aan haar verantwoordelijkheid voor goede voeding, vooral voor de meest kwetsbaren in de samenleving, waaronder kinderen, ouderen en mensen die te maken hebben met ziekte.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het hoofdkantoor van Nestlé Nederland vanaf de Beneluxbaan in Amstelveen gefotografeerd


Het bedrijf verzekert haar klanten en consumenten dat ze producten zal blijven produceren en leveren om aan de grote vraag te voldoen. In nauw contact met haar klanten is er de afgelopen weken gezorgd voor een continue levering van producten. Medewerkers zijn zeer toegewijd en werken ondanks de huidige situatie continue door om ervoor te zorgen dat het aanbod op peil blijft. Er is alles aan gedaan om de medewerkers gezond en veilig te houden. In de afgelopen weken zijn op alle locaties verbeterde veiligheidsmaatregelen ingevoerd, met bijzondere aandacht voor de medewerkers in de fabriek in Nunspeet, het kwaliteitslaboratorium aldaar, de productielijn van MCO Health (Atrium) in Almere en de diverse distributiecentra.

'We bevinden ons in een onzekere periode, waar we dagelijks alle zeilen bijzetten om de juiste koers te blijven varen, voor onze medewerkers, de gemeenschappen waarin we ons begeven en Nederland als geheel. Ik kan alleen maar zeggen dat ik ontzettend trots ben op hoe, specifiek in een periode als deze, de Nestlé waarden tot uiting komen via de toewijding van onze medewerkers,'-aldus Fabrice Favero, CEO van Nestlé Nederland.

Lokale initiatieven. Sinds het begin van de crisis hebben medewerkers verschillende lokale hulpacties opgezet:

-Nestlé Nederland is partner van ‘Help de Horeca’, een initiatief van Koninklijke Horeca Nederland. Veel horecaondernemers in Nederland zitten door sluiting van de horeca tijdelijk zonder inkomsten. Op dit platform kunnen mensen een waardebon kopen voor hun favoriete horecazaak. Deze waardebon kunnen zij verzilveren zodra de deuren weer opengaan.

-Medewerkers zijn met bedankpakketten langs bij 50 Intensive-Care afdelingen van ziekenhuizen door heel Nederland gegaan, gevuld met verschillende tussendoortjes, waaronder Opkikker van MAGGI, YES!-repen en chocolade, om het zorgpersoneel een steuntje in de rug te geven.
-Organisaties die werken met kwetsbare mensen in Nederland ontvangen eenzelfde pakket.
-Koffiemachines en koffie is geleverd aan diverse Intensive-Care afdelingen
-Diverse centrale huisartspraktijken hebben weggooi-overalls en spatbrillen ontvangen
-1500 potten voedingssupplementen zijn geleverd aan ziekenhuismedewerkers
-40 voedselpakketten geleverd aan Voedselhulp Nunspeet
-Productdonaties aan het Rode Kruis

Samenwerking met het Rode Kruis. De Nestlé Groep heeft op donderdag 26 maart 2020 wereldwijd aangekondigd een samenwerking te zijn aangegaan met de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halvemaanverenigingen (IFRC). Deze samenwerking is door Nestlé Nederland als volgt ingevuld: schenkingen van producten, een verdubbeling van alle schenkingen die onze medewerkers aan het Nationale Rode Kruis doen tot 10.000 euro. Het platform hiertoe wordt binnenkort gecommuniceerd. Vrijwilligerswerk voor medewerkers die hiertoe ruimte hebben, met een maximum van één dag per week.

Foto Amstelveen
(Bron Nestlé NL- 2020)

Een Nestlé Cares vrijwilliger aan het werk


Over Nestlé. Nestlé is ‘s werelds grootste voedingsmiddelenproducent. We zijn in 189 landen wereldwijd aanwezig en onze 328.221 medewerkers zijn gecommitteerd aan Nestlé’ s missie om de kwaliteit van leven te verbeteren en bij te dragen aan een gezondere toekomst. Wij richten ons met deze missie op individuen en gezinnen, leefgemeenschappen en de planeet. Nestlé biedt een breed portfolio van producten en diensten waar mensen en hun huisdieren ieder moment van de dag van kunnen genieten.

De bijna 2000 merken variëren van wereldwijd iconische merken als NESCAFÉ en NESPRESSO tot en met lokale favorieten als BROS. In Nederland worden daarnaast onder meer MAGGI, GARDEN GOURMET, KITKAT, Nestlé babyvoeding zoals NESTLÉ PyjamaPapje en NAN OPTIPRO verkocht, alsook water waaronder SAN PELLEGRINO en VITTEL, en voeding voor honden en katten zoals FELIX, BONZO en Purina ONE. Nestlé is sinds haar oprichting meer dan 150 jaar geleden gevestigd in het Zwitserse Vevey. Het Nederlandse hoofdkantoor is gevestigd in Amstelveen en onze babyvoedingsfabriek in Nunspeet. Voor Nestlé Nederland werken ruim 1100 mensen. Voor meer informatie: www.nestle.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.