Bijgewerkt: 14 april 2021

Nestlé creëert 300.000 nieuwe kansen om jongeren te helpen

Nieuws -> Informatief

Bron: Nestlé Nederland
01-11-2020

De COVID-19-pandemie heeft een enorme impact op de samenleving en vooral op jongeren. De laatste statistieken bewijzen dit: de jeugdwerkloosheid neemt opnieuw toe, met meer dan 3 miljoen Europese jongeren die zich al zorgen maken. Meer dan ooit zijn inspanningen nodig om jongeren te ondersteunen en een lockdown-generatie te voorkomen.

Nestlé en de Alliance for YOUth hebben aangekondigd dat ze tegen 2025 300.000 nieuwe kansen zullen creëren voor jongeren in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika (EMENA). Ondanks de pandemie willen Nestlé en haar 300 partners hun inspanningen voortzetten en zorgen voor starters functies, stages en traineeships in EMENA. De Alliance for YOUth, gelanceerd door Nestlé in 2014, verenigt bedrijven die jonge mensen willen helpen bij het betreden van de arbeidsmarkt.

Marco Settembri, CEO van Nestlé Zone EMENA zegt: 'Investeren in jongeren is de belangrijkste investering voor de samenleving. Met onze Alliance for YOUth-partners hebben we al meer dan 450.000 banen en opleidingsmogelijkheden geboden sinds de lancering van het initiatief in 2014. Ik ben er trots op dat we deze reis met elkaar voortzetten.' Bij Nestlé maakt deze gezamenlijke ambitie deel uit van het Nestlé needs YOUth-initiatief, een programma om jongeren voor te bereiden op en te ondersteunen in hun professionele leven.

Foto Amstelveen
(Foto Darrin Vanselow/Nestlé - 2017)

Marco Settembri, CEO van Nestlé Zone EMENA (Europa, Midden-Oosten en Noord-Afrika)


Specifieke acties zijn onder meer:

-Aanbieden van 20.000 starters functies en 20.000 stages en traineeships in Zone EMENA tegen 2025. Sinds de lancering van Nestlé needs YOUth in 2013 heeft het bedrijf al meer dan 26.000 stages en traineeships kunnen aanbieden. Nestlé begint ook aan virtuele initiatieven om jongeren ondanks COVID-19 professionele ervaring op te laten doen. Zo hebben meer dan 60 vrijwilligers van Nestlé Nederland en haar Nederlandse Alliance for YOUth-partners dit jaar voor het eerst een digitale sollicitatietraining georganiseerd, waarmee zij 185 studenten hebben bereikt.

-Digitale vaardigheden. Nestlé rolt haar YOUth eBusiness Academy verder uit in Europa. De eBusiness Academy richt zich voornamelijk op search, data en e-commerce. Nestlé Nederland bekijkt op dit moment de mogelijkheden om deze eBusiness Academy ook beschikbaar te maken voor haar stagiaires en trainees.

-Ondernemerschap stimuleren. Onder leiding van EY bundelen Nestlé en de Alliance for YOUth hun krachten met Junior Achievement Europe - Europa's grootste aanbieder van ondernemerschapsonderwijs - om jonge Europeanen te helpen ondernemersvaardigheden te verwerven. Door deze samenwerking hebben meer dan 550 studenten de afgelopen drie jaar al hun internationale Entrepreneurial Skills Pass-kwalificatie behaald. Nestlé Nederland inventariseert momenteel de mogelijkheden om hier ook in Nederland invulling aan te geven.

Klimaatverandering en digitale transformatie zijn enkele van de vele uitdagingen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd. Door deze acties wil Nestlé de jonge generatie helpen aan de juiste vaardigheden om hen in staat te stellen deze uitdagingen aan te gaan. Nestlé en de Alliance for YOUth zullen regelmatig updates geven over hun verplichtingen en activiteiten.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De ingang van het hoofdkantoor van Nestlé Nederland in Amstelveen met het bedrijfslogo boven de deur


Nestlé S.A. (SA= société anonyme = naamloze vennootschap) is het grootste levensmiddelenbedrijf ter wereld en de grootste industriële onderneming in Zwitserland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Vevey, Zwitserland. Met een omzet van 90,8 miljard dollar en een winst van 8,7 miljard dollar staat Nestlé volgens Forbes Global 2000 (vanaf mei 2019) op de 42ste plaats van de grootste bedrijven ter wereld. Volgens de Fortune Global 500 is het ook een van de 100 bedrijven met de hoogste omzet wereldwijd (vanaf het boekjaar 2017). Het bedrijf had begin 2017 een marktkapitalisatie van 229,5 miljard dollar en is daarmee het meest waardevolle bedrijf in Zwitserland. Het hoofdkantoor van Nestlé in Nederland is sinds 2013 gevestigd in Amstelveen aan de Stroombaan. In Nederland zijn verder nog een aantal zelfstandige Nestlé ondernemingen actief, zoals de Nestlé Nutrition fabriek en het Nestlé Quality Assurance Center (beide te Nunspeet), Nestlé Health Science (Oosterhout), Nestlé Waters Direct (Zoetermeer), Nespresso (Amstelveen) en Tivall (Zeist).
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.