Bijgewerkt: 29 juni 2022

Nestlé helpt jongeren zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt

Nieuws -> Informatief

Bron: Nestlé NL
19-07-2016

Meer dan 400 jongeren hebben een tijdelijke- of vaste baan gekregen, of stage gelopen binnen Nestlé in Nederland. 3100 jongeren kregen een Readiness for Work training. Omdat Nestlé zag, dat jeugdwerkloosheid een groeiend probleem was, besloot het bedrijf begin 2014 jongeren te helpen en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Nu halverwege 2016 maakt zij de balans op.

Nestlé Needs YOUth. Het initiatief was in eerste instantie voor drie jaar opgezet, maar gezien het succes is er geen twijfel, dat het wordt doorgezet. Ook voor Nestlé zelf was het een succes. “Bijna 500 keer boden Nederlandse medewerkers hun hulp aan en gingen ze met jongeren aan de slag als bijvoorbeeld mentor, of door het geven van een sollicitatietraining. Onder onze medewerkers zorgt het initiatief voor een hele goed vibe en draagt het bij aan de onderlinge verbondenheid.”, aldus Marc Boersch, CEO van Nestlé Nederland. Het bedrijf beloofde in 2014 minstens 300 jongeren in Nederland aan een baan of stageplek te helpen.

Jongeren helpen. Met Nestlé Needs YOUth probeert Nestlé jongeren op verschillende manieren te helpen:

1. Banen, of stages bij Nestlé voor jongeren op het gebied van productie, administratie, verkoop, marketing, finance, techniek en onderzoek en ontwikkeling.

2. Readiness for Work: jongeren hulp en handvatten geven om succesvoller de arbeidsmarkt te kunnen betreden, zoals bliksemstages, loopbaanadvies, cv workshops en sollicitatietrainingen op Nestlé locaties en in scholen en universiteiten.

3. Strategische partnerschappen met organisaties die jeugdontwikkeling ondersteunen, om samen op te trekken tegen jeugdwerkloosheid.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Marc-Aurel Boersch Chief Executive Officer Nestlé Nederland b.v.


Behoefte aan tips en advies. Om jongeren te helpen organiseerde Nestlé 78 evenementen door heel Nederland, bij Nestlé op kantoor en in scholen en universiteiten. Medewerkers van Nestlé hielpen 3100 jongeren met het opstellen van cv’s, het geven van loopbaanadvies, het organiseren van sollicitatietrainingen en andere vormen van hulp. En ook samen met haar partners bood Nestlé hulp aan jongeren. Zo werd onlangs op drie Amsterdamse scholen door 100 medewerkers een sollicitatietraining gegeven aan zo’n 500 VMBO leerlingen. “Veel jongeren geven aan behoefte te hebben aan hulp bij het solliciteren en niet iedereen heeft die mogelijkheid in zijn, of haar eigen omgeving. Ze vinden het fijn als er iemand met hun cv meeleest, of advies geeft voor een goede sollicitatiebrief. Hierdoor gaan ze zelfverzekerder op gesprek bij een potentiële werkgever. Door deze carrièrehulp kunnen we voor de jongeren écht een verschil maken.”, aldus Marc Boersch.

Nestlé Needs YOUth

Het in 2014 door Nestlé voor Europese jongeren opgestarte Nestlé Needs YOUth is inmiddels een wereldwijd initiatief. In 2015 werd het initiatief uitgebreid naar Noord- en Zuid-Amerika. Azië en Oceanië volgden en vorige maand kondigde Nestlé aan kansen te creëren voor jongeren uit Afrika

Over Nestlé

Als grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld produceert Nestlé ruim 2000 merken, waaronder NESCAFÉ, NESPRESSO, MAGGI, KITKAT en BROS, Nestlé babyvoeding zoals NAN OPTIPRO, NESTLÉ PyjamaPapje, water waaronder SAN PELLEGRINO en VITTEL en voeding voor honden en katten zoals FELIX, BONZO en Purina ONE. Met onze missie Good Food, Good Life streven wij ernaar hoge kwaliteit producten te maken waarvan mensen jong en oud op verschillende momenten van de dag kunnen genieten. In Nederland werken ongeveer 1000 medewerkers bij Nestlé. Nestlé Nederland had over 2015 een omzet van ruim 600 miljoen euro.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.