Bijgewerkt: 7 december 2023

Nicoly Vermeulen voorzitter van Raad van Bestuur van SVB treedt af

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
22-01-2016

Nicoly Vermeulen, voorzitter Raad van Bestuur, gaat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) na zes jaar verlaten. Staatssecretaris Klijnsma (SZW) geeft aan, dat de SVB de afgelopen jaren, soms onder moeilijke omstandigheden, flinke stappen vooruit heeft gezet onder leiding van Vermeulen. “Tegelijk moet ik constateren, dat de SVB in dezelfde periode met zwaarwegende problemen is geconfronteerd. De noodzaak om de organisatie van de SVB toe te rusten op huidige en toekomstige uitdagingen is echter onverminderd groot. Een nieuwe fase, nieuw leiderschap”, aldus Klijnsma.

De positie voorzitter Raad van Bestuur van de SVB zal tot 1 mei 2016 interim worden waargenomen door José Lazeroms, lid van de Raad van Bestuur UWV. Daarna zal zij weer terugkeren naar het UWV.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Mevrouw Nicoly Vermeulen, voorzitter van de Raad van Bestuur van SVB verwelkomt iedereen tijdens de opening van de fototentoonstelling van Frank Callaghan bij SVB op 21 juni 2012 in Amstelveen


SVB?

De Sociale Verzekeringsbank (SVB) is de oudste uitvoerder op het gebied van sociale zekerheid in Nederland sinds 1901. De SVB is verantwoordelijk voor de uitvoering van het AOW-pensioen, de nabestaandenuitkering ANW, de kinderbijslag en enkele andere regelingen. Daarnaast verzorgt de SVB desgewenst de gratis salarisadministratie voor PGB-budgethouders. Dat doet zij voor ruim 4,8 miljoen klanten in Nederland en rechthebbenden in het buitenland. Sinds 2010 betaalt de SVB ook de Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen (AIO) uit. Op jaarbasis keert de SVB ruim 33 miljard euro uit aan wie daar wettelijk recht op heeft.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.