Bijgewerkt: 25 juni 2022

Nieuw aanbod bij Platform C-Amstelveen voor seizoen 2022-2023

Nieuws -> Informatief

Bron: Platform C-Amstelveen
22-06-2022

Het nieuwe aanbod Talen, Beeldend en Media bij Platform C-Amstelveen voor het seizoen 2022-2023 is bekend! Vanaf september staat er een uitgebreid talenprogramma klaar, met zelfs gebarentaal. Naast klassiekers als Tekenen, Schilderen en Beeldhouwen in steen en een mooi aanbod voor de jonge kunstenaar gaan er weer cursussen Tekenen op de iPad en Boetseren naar model van start. Nieuwkomer is Filmen en vloggen met je smartphone. En er volgt binnenkort nog veel meer nieuws!

Talen. Vanaf september 2022 staat er een uitgebreid talenprogramma klaar: Nederlands, Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans, Chinees, Japans, Koreaans én…. Gebarentaal! De beginnerscursus Gebarentaal komt tot stand door samenwerking met Stichting Welzijn Doven Amsterdam en is bedoeld voor iedereen die Nederlandse Gebarentaal (NGT) wil leren. Inschrijving is vanaf nu mogelijk via de website. In de taalcursussen wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende niveaus en intensiviteit: Beginner, Halfgevorderd, Gevorderd en Vergevorderd.

Foto Amstelveen
(Bron Platform-C Amstelveen - 2021)

Jonge kunstenaars in opleiding bij Platform-C Amstelveen


Voor wie van plan is het komende seizoen een cursus Nederlands te volgen zijn er extra intakegesprekken ingepland in de week van 27 juni t/m 1 juli 2022. De intakes zijn bedoeld om het juiste startniveau te bepalen. Geïnteresseerd? Kijk op https://platform-c.nu/extra-intakes-nederlands/

Tekenen, schilderen en beeldhouwen. Vanaf september 2022 gaat er een groot en gevarieerd aanbod korte cursussen tekenen, schilderen en beeldhouwen van start bij Platform C voor zowel beginners als gevorderden. Binnen tekenen en schilderen wordt onderscheid gemaakt tussen disciplines als aquarelleren, model, portret en stilleven en botanisch tekenen. In de cursus Tekenen op de iPad worden met foto’s van de natuur als uitgangspunt de mogelijkheden verkend van het digitaal tekenen met de iPad. Er kan driedimensionaal worden gewerkt met Beeldhouwen in steen, Boetseren naar model en Boetseren naar naaktmodel.

De kleine kunstenaar (vanaf 7 jaar) kan in de Talentenklas vanaf september kiezen uit vijf dagen per week voor een inspirerende ontdekkingsreis door de natuur. Naast basistechnieken tekenen en schilderen wordt er kennis gemaakt met hoe klassieke en moderne kunstenaars de natuur weergeven. Inschrijven kan via: https://platform-c.nu/beeldend/

Nieuwkomer: Filmen en vloggen met je smartphone. Door apps als TikTok beginnen kinderen steeds jonger met het maken van filmpjes. Maar hoe gaat het er bij een echte film aan toe? Hoe bouw je een interessant verhaal op? In 12 weken leer je alle basiskneepjes van het vak door de theorie direct toe te passen in de praktijk. Docente Maaike Carree legt in deze lessenserie een basis met praktische opdrachten en iedereen gaat zelf aan de slag met het bouwen van een script en decor. Camera, geluid, actie! Inschrijven kan via: https://platform-c.nu/media/

Culturele Masterclasses. Vanaf september 2022 starten bij Platform C geheel nieuwe, culturele colleges over onderwerpen als film, muziek, beeldende kunst en nog veel meer. Onder de noemer Masterclasses verzorgen bekende cultuurexperts elk een lezingenreeks. Als eerste aanschuiven bij een Masterclass? Houd de website platform-c.nu in de gaten!

Meer informatie en inschrijving. Voor meer informatie over tarieven, data en inschrijving: zie www.platform-c.nu. De balie van Platform C is geopend maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Telefoon: 020 -647 14 57 e-mail: info@platform-c.nuAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.