Bijgewerkt: 4 december 2022

Nieuw bij RTV-Amstelveen: 'De Verbeelding'

Nieuws -> Informatief

Bron: RTV-Amstelveen
02-02-2011

RTV Amstelveen start per februari 2011 met het televisieprogramma 'De Verbeelding', een serie documentaires over Amstelveense kunstenaars. De eerste aflevering draait met ingang van 3 februari op onze lokale tv-zender en zal regelmatig worden herhaald. Na twee weken volgt een nieuwe aflevering van 'De Verbeelding'.

Met dit tweewekelijks programma willen de makers een overzicht bieden van het brede scala van kunstenaars in Amstelveen. In elke aflevering van De Verbeelding wordt één van deze kunstenaars aan het woord gelaten over zijn of haar eigen ontwikkeling. Daarbij wordt natuurlijk ook ingegaan op oud en recenter werk.

de Haas Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Vlnr.: burgemeester Jan van Zanen in gesprek met kunstschilder Toon de Haas tijdens zijn expositie in de Kunstuitleen Amstelveen op 27 maart 2008


De televisieserie opent met schilder Toon de Haas. Hij heeft het onder meer over zijn Texelse verleden en hoe hij in Amstelveen terecht is gekomen. In volgende afleveringen van 'De Verbeelding' komen o.a. Anne Leegstra, Dirk Annokeé en Stef Kreymborg aan bod. De interviews in 'De Verbeelding' worden afgenomen door Frits Heiner. Voor het camerawerk en de montage tekent Dennis de Waard.

Elke televisieaflevering zal ongeveer een kwartier duren. Op de website van RTV Amstelveen zullen langere versies van de documentaires beschikbaar zijn (www.rtvamstelveen.nl ). RTV Amstelveen is te vinden via de kabel, op het analoge kanaal 45.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.