Bijgewerkt: 1 februari 2023

Nieuw buurtkamerproject aan de Van der Hooplaan

Nieuws -> Sociaal

Bron: Stichting Cardanus
01-04-2009

Stichting Cardanus start in samenwerking met Wijkplatform Keizer Karelpark met een voor Amstelveen geheel nieuw buurtkamerproject aan de Van der Hooplaan 180. De Buurtkamer opent op woensdag 8 april haar deuren.

Tijdens de startfase is de openstelling op woensdag en donderdag van 9.00 – 12.00 uur. Aan het zuideinde van het winkelcentrum aan de Van der Hooplaan is een gezellig hoekje en leeshoek ingericht waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Er is een beheerder en een aantal vrijwillligers aanwezig om de bezoekers te ontvangen.

Buurtkamer  Amstelveen
(Foto Marijke Vlugt - 2009)

Buurtkamer aan de Van der Hooplaan 180


Wat is een Buurtkamer?

Een Buurtkamer is een kleinschalige voorziening waar buurtbewoners zonder afspraak kunnen binnenlopen voor een gezellig praatje. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen bezoekers luisteren naar de gesprekken van anderen, even de krant lezen of een gezelschapspel doen.

Doel van het buurtkamerproject is om vooral ouderen de mogelijkheid te geven op een laagdrempelige manier contacten te onderhouden met andere buurtbewoners.

In andere steden werkt men vaak al jaren met Buurtkamers. Een van de prachtige resultaten van een dergelijk buurtgericht project is dat meer sociale contacten er toe kunnen bijdragen dat ouderen langer op een prettige manier zelfstandig kunnen blijven wonen.

Maar ook buurtbewoners, die bijvoorbeeld werkeloos zijn geworden, zijn van harte welkom in de Buurtkamer aan de Van der Hooplaan 180.

Bent u nieuwsgierig naar dit project of wilt u zien hoe het buurtmozaïek van Keizer Karelpark wordt gemaakt in de annex werkruimte, loopt u dan vooral even binnen!

Voorlopig is de Buurtkamer elke woensdag en donderdagmorgen open van 9.00 uur tot 12.00 uur. Bij voldoende belangstelling worden de openingsuren uitgebreid.

Meer informatie kunt u krijgen bij Pamela Busnach (020 – 6417320)   pbusnach@cardanus.nl of opbouwwerker Hans de Weers hdweers@cardanus.nl (020 – 5434554)

Buurtkamer van der Hooplaan 180 Amstelveen.

Opening: woensdag 8 april 2009

Van 9.00 uur tot 12.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.