Bijgewerkt: 5 december 2022

Nieuw commercieel directeur Schiphol Group

Nieuws -> Schiphol

Bron: Schiphol Group
15-01-2008

Na 10 jaar neemt Ad Mast (62 jaar) in goed overleg per 1 april 2008 afscheid als directeur van Schiphol Real Estate (SRE), een dochteronderneming van Schiphol Group. Ad Mast leverde in deze jaren een grote bijdrage aan het succes van Schiphol Real Estate en de ontwikkeling van Schiphol als AirportCity.

Onder zijn aansturing ontwikkelde de assetwaarde zich van 200 miljoen euro in 1997 naar 1,2 miljard euro ultimo 2007. Thans draagt Schiphol Real Estate in substantiële zin bij aan het bedrijfsresultaat van Schiphol Group.

Schiphol parkeergarage Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

De parkeergarages op Schiphol


Vanaf 1 februari draagt Mast zijn taken over aan Maarten de Groof die per dezelfde datum toetreedt tot de directie van Schiphol Group en Otto Ambagtsheer, senior manager vastgoedontwikkeling SRE en sedert 1 januari 2008 tevens plv. directeur SRE. Naar verwachting zal op korte termijn de benoeming van de opvolger van Ad Mast bekend kunnen worden gemaakt.

Overigens zal Ad Mast in diverse rollen waaronder die van zelfstandig gevestigd adviseur actief blijven in de onroerend goed sector. Schiphol Group wenst Ad Mast veel succes voor de toekomst en dankt hem uitdrukkelijk voor zijn inzet en bijdrage.

Maarten de Groof

M. M. de Groof is benoemd als commercieel directeur van Schiphol Group. De Raad van Commissarissen en directie van Schiphol Group hebben drs. M.M. (Maarten) de Groof (50) benoemd als commercieel directeur (Chief Commercial Officer) van Schiphol Group. Hij treedt per 1 februari 2008 in dienst.

De heer De Groof zal deel uit gaan maken van de statutaire directie van Schiphol Group die daarmee uit vier personen zal bestaan. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de commerciële activiteiten van Schiphol Group en met name voor de Business Areas Real Estate en Consumers.

Maarten de groot Amstelveen
(Foto- Delta Lloyd Groep - 2007)

Maarten de Groof wordt commercieel directeur van Schiphol Group


Onder andere de directeur van de Business Area Consumers en de directeur van de Business Area Real Estate zullen aan de Chief Commercial Officer rapporteren.

De heer De Groof is op dit moment CEO & Chairman van ABN AMRO Verzekeringen.

ABN AMRO Verzekeringen is een joint venture van Delta Lloyd Groep en ABN AMRO Bank. Van 2002 tot 2006 was de heer De Groof CEO & Chairman van Delta Lloyd Levensverzekering. Daarvoor heeft hij 15 jaar in de ICT gewerkt, onder andere als zelfstandig ondernemer en bij IBM.

Schiphol Group

Schiphol Group is een exploitant van luchthavens die als missie heeft om duurzame waarde te creëren voor haar stakeholders door het ontwikkelen van AirportCities en het positioneren van Amsterdam Airport Schiphol als de meest toonaangevende AirportCity. De onderneming heeft de ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn.

Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam Airport en Lelystad Airport en bezit 51% van de aandelen in Eindhoven Airport. Buiten Nederland neemt de onderneming via Schiphol USA Inc. deel in JFKIAT dat Terminal 4 op John F. Kennedy Airport bij New York exploiteert, en heeft het een belang in Brisbane Airport Corporation, exploitant van de luchthaven van Brisbane in Australië.

Website: Schiphol GroupAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.