Bijgewerkt: 9 december 2022

Nieuw damesuniform voor KLM

Nieuws -> KLM

Bron: KLM
23-01-2009

KLM introduceert een nieuw damesuniform voor de ruim 11.000 leden van het cabine- en grondpersoneel én de vrouwelijke vliegers van KLM en KLM Cityhopper. Vanaf april 2010 dragen zij creaties van de Nederlandse modeontwerper Mart Visser.

Visser Amstelveen
(KLM - 2009)

De Nederlandse couturier Mart Visser


KLM vindt het tijd voor een nieuw damesuniform dat aansluit bij het huidige modebeeld. Het tenue houdt de KLM-blauwe kleur die al sinds 1971 wordt gevoerd. Peter Hartman, president-directeur van KLM: “We zijn trots op onze medewerkers die kleur geven aan het blauw van onze luchtvaartmaatschappij. Met deze investering laten we - juist in de huidige economische context - ons vertrouwen zien in de toekomst en het merk KLM.”

Visser Amstelveen
(KLM - 2009)

KLM stewardessen poseren met Mart Visser met hun nieuw uniform. Ook de ruim 11.000 leden van het cabine- en grondpersoneel én de vrouwelijke vliegers van KLM en KLM Cityhopper gaan vanaf april 2010 de nieuwe uniformen dragen.


De filosofie van de ontwerper sluit goed aan bij de wensen van KLM. Mart Visser: “Ik zie bedrijfskleding als statement voor het bedrijf naar de buitenwereld. De draagster moet zich comfortabel voelen in mijn creatie en hiermee het imago van KLM versterken.” Een creatie van Mart Visser is functioneel en tijdloos met het handschrift van de ontwerper zelf: fris, open en krachtig. “Het mooie van mijn ontwerp is dat ik hiermee het gevoel van trots en plezier bij de draagster kan oproepen. Dit heeft een positief effect op de klant die met KLM reist, daar gaat het om.”

De planning is om in oktober 2009 de gehele uniformcollectie te presenteren. In april 2010 is het nieuwe uniform op de grond en aan boord zichtbaar. Het huidige damesuniform is in 1990 gepresenteerd. Het ontwerp van Mart Visser wordt het tiende KLM damesuniform sinds de introductie van het eerste tenue in 1935. Het herenuniform is in 2000 vernieuwd en de ontwerper hiervan is Oger.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.