Bijgewerkt: 6 december 2022

Nieuw datacentrum op Amsterdam Airport Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
21-06-2010

Terremark Worldwide Inc. wereldspeler en toonaangevende leverancier van IT infrastructuur diensten, heeft Schiphol gekozen om haar nieuwe datacentrum te vestigen.

Terremark is een grote internationale speler en heeft wereldwijd datacentra in de Verenigde Staten, Zuid Amerika en Europa. Terremark gaat op Schiphol samenwerken met Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX).

Dit is een belangrijk internetknooppunt dat het internetverkeer met het buitenland en het dataverkeer tussen Nederlandse internetproviders afhandelt. Door zich te vestigen op Schiphol wil Terremark haar positie in Europa en in Nederland versterken en de komende jaar verdere groei realiseren. Naar verwachting zullen circa 60 medewerkers gaan werken voor Terremark op Schiphol.

"Schiphol is een belangrijke Europese Hub en een strategische en sterke economische locatie en heeft een uitgebreid netwerk van bestemmingen. We zijn ontzettend blij dat we op deze hublocatie onze IT-activiteiten verder kunnen ontwikkelen dichtbij onze klanten in Nederland en Europa.'' aldus Manuel D. Medina, CEO Terremark Worldwide Inc.

Terremark op Schiphol Noord

Terremark neemt eind dit jaar haar intrek in een bedrijfspand op Schiphol Noord. Het bedrijfspand wordt in de komende tijd op duurzame wijze gerenoveerd en ingericht als datacentrum. Beide partijen zijn een onderzoek gestart om te onderzoeken op welke wijze de restwarmte die vrijkomt bij de activiteiten van het datacentrum gebruikt kan worden als duurzame energie voor luchthavenprocessen op Schiphol.

Voor het naastgelegen gebied heeft Terremark met Schiphol Real Estate een overeenkomst gesloten voor het realiseren van een datacentrum campus van circa 25.000 m². Schiphol verwelkomt Terremark. "Terremark is wereldwijd een leidende onderneming op het gebied van IT diensten en staat al jaren bekend als leverancier van superieure producten aan de meest vooraanstaande ondernemingen van Europa", aldus Maarten de Groof, Executive Vice President en commercieel directeur van Schiphol Group.

"Terremark heeft nu besloten haar aanwezigheid in Europa en Nederland uit te breiden en haar dienstenpakket aan te bieden vanuit een nieuwe en ultramoderne faciliteit op Schiphol. Ook op Schiphol zullen zij zich richten op de meer dan 500 internationaal georiënteerde bedrijven die hier zijn gevestigd."

Terremark Worldwide

Terremark (NASDAQ:TMRK) is een toonaangevende, wereldwijd actieve aanbieder van IT- infrastructuurdiensten die worden geleverd vanaf het meest robuuste en geavanceerde technologie platform in de industrie. Terremark levert vanuit datacentra in Europa, de Verenigde Staten en Latijns-Amerika een uitgebreid pakket aan beheerde oplossingen. De combinatie van toegang tot massale en diverse netwerk connectiviteit en beheerde diensten als managed hosting, colocatie, disaster recovery, beveiliging, gegevensopslag en cloud computing wordt geleverd aan zowel zakelijke als overheidsklanten.

Terremark's Enterprise Cloud(TM) computing architectuur levert de flexibiliteit, de omvang en de economische voordelen van cloud computing voor bedrijfskritische applicaties en hoogwaardige Web 2.0-toepassingen. Meer informatie over Terremark treft u aan op http://www.terremark.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.