Bijgewerkt: 6 december 2022

Nieuw elan voor het Stadshart Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Herbert Raat
17-02-2009

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Het Stadshart van Amstelveen is een goed bewaard geheim in de regio. Wij hebben een prachtig winkelcentrum met culturele voorzieningen, horeca en veel parkeergelegenheid. Ook is het Stadshart niet alleen een winkelgebied, er wonen veel mensen boven de woningen wonen wat goed is voor de levendigheid en sociale controle.

Toch wordt het tijd voor een nieuw elan in het Stadshart om de concurrentie het hoofd te bieden. Dit betekent een goede balans tussen ondernemen, wonen en uitgaan. Het Stadshart zal altijd een levendig gebied zijn, maar uitwassen en asociaal gedrag kan niet getolereerd worden. De laatste jaren hebben de bewoners het plein soms tot een crossbaan voor scooters zien worden. Daarom wil de VVD het college vragen of scooters geweerd kunnen worden van het plein en er plekken gerealiseerd kunnen worden in de omgeving, waar deze neergezet kunnen worden.

Fontein Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2004)

Het ideale Stadshart: bloemetjes, fontein, stilte en zonneschijn


Voor de gasten van de Schouwburg en P60 zouden meer oversteekplaatsen moeten komen en snelheidsbeperking zodat bezoekers niet van de sokken gereden worden. Bij evenementen moeten goede afspraken gemaakt worden over de eindtijd. Ook kan het plein aantrekkelijker gemaakt worden met bomen en andere ingrepen. Het college is daarmee bezig en wij zijn benieuwd hoever het daar mee is.

Om de concurrentie aan te kunnen willen we van het college weten of zij de winkeliers van het Stadshart meer ruimte willen geven om zondag open te zijn. We zien bij de buurgemeenten, dat er plannen zijn om de zondagsopenstelling te verruimen.

In deze moeilijke economische tijden moeten onze ondernemers ook de ruimte krijgen om de concurrentie het hoofd te bieden. Over al deze onderwerpen hebben mijn collega Marius Rietdijk en ik het college deze week vragen gesteld.

Herbert RaatAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.