Bijgewerkt: 17 april 2024

Nieuw evenemententerrein in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
08-03-2011

Op maandag 28 februari 2011 is de aanleg gestart van een nieuw evenemententerrein in het Amsterdamse Bos. Het 'Land van Bosse' is 10 hectare groot en kan evenementen tot maximaal 20.000 bezoekers herbergen. Het terrein wordt landschappelijk ingepast. Een deel van het gebied wordt tot ecologische zone ingericht. De werkzaamheden duren tot half mei.

Eind juli 2011 vindt het eerste evenement plaats. De vraag naar evenementenlocaties in het Amsterdamse Bos is groot. Dit terrein wordt voor allerlei evenementen geschikt, van bedrijfsuitjes tot braderieën en concerten. Als er geen evenementen plaatsvinden kan het Land van Bosse ook recreatief gebruikt worden, bijvoorbeeld voor picknicken, barbecueën en voetballen. In 2008 is de evenementennota van de gemeente Amstelveen vastgesteld door het college van Amstelveen. Het Land van Bosse als nieuw evenemententerrein voldoet aan dit beleidskader.


Grotere kaart weergeven 'Het Land van Bosse' in het Amsterdamse Bos. Door Adviesburo 'De Meent' wordt het gehele voorbereidingstraject verzorgd

Landschappelijke en ecologische inrichting

Het terrein ligt aan de Nieuwe Meerlaan in Amstelveen, aan de zuidkant van de A9. Op dit moment wordt het gebied nauwelijks gebruikt. In het verleden was het een noodlandingsbaan voor Schiphol. Om evenementen te kunnen herbergen en bezoekers te leiden krijgt het terrein nieuwe toegangswegen, drainage en aan de randen verharding door grasbetontegels, waartussen gras zal groeien. Het is op dit moment een weiland, er worden dus geen bomen gekapt.

Verder wordt ongeveer 30% van het gebied omgevormd tot een nieuwe natuurzone. Dit gedeelte wordt afgesloten voor het publiek en maakt onderdeel uit van de Groene As. Dit is een ecologische verbinding tussen Spaarnwoude en Amstelland. De ontwikkeling van de Groene As bevordert de migratie van planten en dieren (zoals ringslangen) tussen de bovenstaande gebieden. Het 'Land van Bosse' vormt daarbinnen een belangrijke schakel.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.