Bijgewerkt: 15 juni 2024

Nieuw fietspad draagt naam Cor Heij

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-05-2008

Op 21 mei 2008 ‘rijdt’ de 3-jarige Julian, kleinzoon van de vorig jaar overleden griffier Cor Heij, een nieuw fietspad in dat naar zijn opa wordt vernoemd. Het fietspad ligt voor het raadhuis. De officiële opening begint om 19.00 uur voorafgaand aan de raadsvergadering die dezelfde avond plaatsvindt.

Cor Heij Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2005)

Raadsgriffier Cor Heij tijdens een raadsvergadering in 2005


De gemeenteraad en het college van B en W hebben als blijvende herinnering het fietspad naar de 1e griffier van Amstelveen vernoemd. Cor Heij vond al vele jaren dat het fietspad er moest komen. Hij fietste er al overheen voordat het bestond. Vanaf 21 mei draagt het officieel zijn naam.

Het nieuwe fietspad is de ontbrekende schakel in de recreatieve route van Badhoevedorp naar het zuiden en tegelijkertijd de fietsverbinding vanuit Westwijk met het raadhuis. Het fietspad maakt onderdeel uit van het fietspadennet west-zuid.

Cor Heij (1951) was vanaf 1 januari 2003 raadsgriffier. Hij werkte al vanaf 1971 bij de gemeente in diverse functies onder meer bij stadsontwikkeling en openbare werken. Hij overleed op 5 februari 2007.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.