Bijgewerkt: 18 mei 2024

Nieuw houten bankstel voor de Bovenkerkerpolder

Nieuws -> Informatief

Bron: Beschermers Amstelland
27-06-2011

Dankzij een donatie van advocatenkantoor Allen & Overy en een bijdrage van Stichting Beschermers Amstelland zal het kunstwerk 'Het Betere Zien' van de Amstelveense Boomstamkunstenaar 'Tarzan' weer een plek krijgen bij de Middenweg in de Bovenkerkerpolder.

In 2009 werd het kunstwerk bestaande uit een bankstel, schemerlamp en televisietoestel in de brand gestoken door een groep jongeren. Hierbij raakte het onherstelbaar beschadigd. Ondanks de bedroefde reacties van velen aan het adres van de kunstenaar was de gemeente Amstelveen niet genegen het kunstwerk te herstellen.

Tarzan Amstelveen
(Foto Beschermers Amstelland - 2011)

Tarzan in actie


Beschermers Amstelland heeft zich de afgelopen jaren wel hard gemaakt om dit prominente kunstwerk weer terug te krijgen in de polder. Dankzij de gift van advocatenkantoor Allen & Overy en eigen middelen van de stichting is er voldoende geld bijeen gebracht om de boomstamkunstenaar opdracht te kunnen geven voor het maken van een nieuw ‘Het Betere Zien’.

“Het was nog een hele tour om geschikte boomstammen voor het ” kunstwerk te vinden en te  transporteren naar mijn atelier” aldus de boomstamkunstenaar. ``Uiteindelijk kon ik van John Paul Scholts van Fortum Vastgoed een gigantische beukenstam van zijn landgoed uit `s Gravenland krijgen.

Deze stam was blijven liggen nadat wij in 2008 de beuk om veiligheidsreden hadden geveld. Dankzij Loonwerkbedrijf Blommesteyn was het mogelijk deze stammen, die tot wel 5000 kilogram per stuk wegen, van het landgoed naar Amstelveen te transporteren.”

Stichting Beschermers Amstelland heeft als doel het behoud van Amstelland als een open en toegankelijk, vitaal agrarisch natuurgebied, waarin met respect voor landschap, natuur en cultuur kan worden geboerd en gerecreëerd. Voor meer informatie zie www.beschermersamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.