Bijgewerkt: 8 mei 2024

Nieuw klimrek onthuld bij de Michiel de Ruyterschool

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
04-03-2024

Maandagochtend 4 maart 2024 werd een nieuw klimrek op het schoolplein van de Michiel de Ruyterschool onthuld door wethouder Floor Gordon samen met de leerlingenraad. Het oude klimrek was aan vervanging toe en in nauwe samenwerking met de school is een nieuw toestel geplaatst. Het onderhoud en de vervanging van school- en speelpleinen regelt de gemeente.

Actief spelen. Floor Gordon (D66) wethouder Speeltuinen benadrukt het belang van beweging voor kinderen. “Buiten spelen, bewegen en elkaar ontmoeten zijn essentiële activiteiten voor kinderen. School- en speelpleinen bieden hen de perfecte gelegenheid om samen te spelen en te leren samenwerken.” De leerlingen lieten weten heel blij te zijn met het nieuwe toestel en hebben het direct in gebruik genomen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Maandagochtend 4 maart 2024 werd een nieuw klimrek op het schoolplein van de Michiel de Ruyterschool onthuld door wethouder Floor Gordon

Nieuwe speeltoestellen in de stad. De gemeente voert regelmatig controles uit op speelplekken en maakt op basis daarvan een lijst met locaties waar renovatie of vernieuwing nodig is. Dit jaar staan onder meer de speelplaats aan de Graaf-Janlaan, nieuw kunstgras aan de Korianderlaan en Middachten op de planning. Ook worden toestellen vervangen bij de Parcivalschool, De Cirkel, De Grote Wielen en in het Broersepark.

Groener maken van speel- en schoolpleinen. Voor drie locaties is een planning in de maak om het plein te vergroenen, waaronder het schoolplein van De Triangel en De Zwaluw en de speelplaats aan de Augusta de Witlaan/Paul van Ostaijenlaan. Daarnaast zijn er plannen om de schoolpleinen van de Amstelland International School, IBS Elif en de School of Understanding dit jaar op te knappen. De gemeente vervangt openbare speelplekken en schoolpleinen in nauw overleg met de buurt of de school. Meer informatie voor een overzicht van speelplekken in Amstelveen zie hier.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.