Bijgewerkt: 31 maart 2023

Nieuw lid en extern adviseur van de Amstelveense Adviesraad Cultuur

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-08-2020

Om een kwaliteitsslag te maken binnen de Amstelveense cultuursector is eind 2018 de Amstelveense Adviesraad Cultuur opgericht bestaande uit vier leden. Vanwege het overlijden van AAC-lid Harry van den Bergh in maart dit jaar heeft het college van B en W ingestemd met de aanwijzing van Paula Patricio, eigenaar van een mediabureau, als nieuw lid. Bernt Schneiders, directeur van het VSB-fonds, is benoemd tot extern adviseur.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels - 2020)

Leden van de Amstelveense Adviesraad Cultuur en Adviescommissie Beeldende Kunst vlnr.: Margitte Verwoerdt (ABK), Cathelijne Broers (AAC), wethouder Herbert Raat, Paula Patricio (AAC), James Leyer (AAC) en Rein Schurink (ABK)


Om een kwaliteitsslag te kunnen maken is naast de oprichting van de adviesraad eind 2019 een nieuw cultuurbeleid vastgesteld. De volgende stap is een lange termijnvisie op kunst en cultuur. 'Wij vinden het belangrijk dat de AAC een advies geeft over deze lange termijnvisie. Met de benoeming van Paula Patricio en Bernt Schneiders hebben we twee ervaren en deskundige vakmensen kunnen toevoegen om onze culturele sector naar een hoger plan te tillen. Vanwege de coronacrisis zullen we ook opnieuw moeten kijken naar het cultuurbeleid. Wat kan nog wel en wat moet anders. Ook hierbij willen we de adviesraad betrekken om te komen tot een breed en kwalitatief aanbod van kunst en cultuur' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.

De Amstelveense Adviesraad Cultuur bestaat naast verder uit Frans van der Avert (directeur van het Made by Holland-concept voor Paleis Soestdijk), Cathelijne Broers (directeur van Hermitage Amsterdam en De Nieuwe Kerk) en James Leyer (eigenaar van een management adviesbureau en voorzitter bij diverse culturele instellingen). De adviesraad komt een keer per jaar bijeen. De wethouder kunst en cultuur sluit hier ook bij aan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.